Mainos

Timo Soini: Keskustelimme Matti Nykäsen ehdokkuudesta useiden vaalien alla – "Matista olisi tullut varmasti kansanedustaja"

2:06
Video: Mäkilegenda Matti Nykänen siunattiin haudan lepoon 2. maaliskuuta Jyväskylässä.

Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja, nykyisin sinistä tulevaisuutta edustava Timo Soini kertoo keskustelleensa mäkilegenda Matti Nykäsen kanssa mahdollisesta ehdokkuudesta "useampien vaalien alla".

Soini kertoo asiasta blogissaan.

Helmikuussa menehtynyt Nykänen ja vaalikauden jälkeen eduskunnan jättävä Soini tapasivat Soinin mukaan muutaman kerran sekä puhuivat myös useamman kerran puhelimessa.

– Matista olisi varmasti tullut kansanedustaja. Asia oli puheissamme useampien vaalien alla. Viimeksi 2015, Soini kirjoittaa.

Nykänen ei lopulta ikinä lähtenyt Soinin johtaman puolueen listoille.

Nykänen oli ehdolla SMP:n riveissä vuonna 1995

Urheilu-uransa jälkeiseltä ajalta Nykänen muistetaan musiikista ja kohujulkisuudesta, mutta Nykänen kokeili siipiään myös politiikan puolella jo 1990-luvulla.

Vuonna 1995 Nykänen oli ehdolla Suomen maaseudun puolueen riveistä eduskuntaan, muttei päässyt läpi. Sen sijaan Uuraisten kunnanvaltuustoon hän pääsi vuonna 1996 perussuomalaisten listalta.

Aamulehden mukaan Nykästä pyydettiin ennen kuolemaansa perussuomalaisten riveihin ehdokkaaksi myös tämän kevään vaaleihin.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja