Mainos

Tilausajobussi syttyi palamaan 2-tiellä - kuusi loukkaantui

Kuva: Lehtikuva

Kuusi ihmistä on loukkaantunut bussipalossa Karkkilassa. Loukkaantuneet on viety hoitoon Töölön sairaalaan Helsinkiin. Sairaalan mukaan kenenkään vammat eivät ole vakavia.

Töölön sairaalan traumatologiapäivystäjä Tuomas Lassilan mukaan loukkaantuneilla on palovammoja kasvoissa, raajoissa ja selässä. Hänen mukaansa vammoista voi päätellä, että bussissa on ollut kunnon tulipalo. Lisäksi osa vammoista näyttäisi tulleen bussin ikkunasta hypätessä.

Loukkaantuneiden lisäksi bussissa oli 58 muuta ihmistä. Heidät on kuljetettu tarkastettavaksi Lohjan sairaalaan ja Jorvin sairaalaan Espooseen.

Kaikki onnettomuudessa mukana olleet on tavoitettu. Matkan järjestäneen matkatoimiston listalla ollutta 60-70-vuotiasta miestä ei aluksi löydetty ja häntä etsittiin muun muassa onnettomuuspaikan maastosta. Mies tavoitettiin pari tuntia myöhemmin kotoaan etsintöjen jälkeen. Poliisin mukaan hän oli ehtinyt poistua onnettomuuspaikalta saatuaan kyydin.

Onnettomuus sattui Helsingin ja Porin välisellä kakkostiellä Karkkilan Vuotinaisen ja Kovelonkulman välisellä osuudella iltakuuden jälkeen. Tie onnettomuuspaikalla oli poikki useita tunteja.

Palon tutkinta siirtyy onnettomuustutkintalautakunnalle.

Bussi syttyi itsestään tiellä

Ensitiedoista poiketen bussi ei ajanut ojaan, vaan syttyi itsestään palamaan tiellä. Myöskään tieto siitä, että osallisena olisi ollut armeijan miehistönkuljetusvaunu, ei pelastuslaitoksen ja poliisin mukaan pidä paikkaansa. Myös Pääesikunta vahvistaa, että onnettomuudessa ei ollut mukana puolustusvoimien kalustoa.

Komisario Jussi Ojala Vihdin poliisista kertoo, että onnettomuuden syystä ei ole vielä varmuutta, mutta tulipalo on saanut alkunsa kojelaudan ja moottorin välisestä tilasta. Poliisi suoritti paikalla teknistä tutkintaa. Paikalla kävi myös onnettomuustutkijalautakunta.

Ojalan mukaan kuljettaja yritti sammuttaa aluksi paloa paikalle auttamaan tulleiden ulkopuolisten ihmisten kanssa. Palo eteni kuitenkin niin nopeasti, että osa matkustajista piti auttaa ulos rikkomalla ikkunat.

Kyseessä oli Ikaalisten matkatoimiston risteilymatka Tallinnaan, joka alkoi Porista eilen ja oli nyt paluumatkalla Helsingin suunnasta. Suuri osa matkustajista oli tiettävästi eläkeläisiä. Parkanolaisesta bussiyhtiö A. Lamminmäki Oy:stä kerrottiin STT:lle, että matkustajalistojen perusteella nuorin oli 5-vuotias ja vanhin 81-vuotias.

Toimitusjohtaja Ari Lamminmäen mukaan kuljettaja oli haistanut ajaessa palaneen käryä ja sitten löivät lieskat hänen jalkoihinsa. Bussin moottori on kuitenkin takana. Lamminmäki pohtiikin, että syynä voisi olla sähkövika, eikä moottori.

Töölön sairaala oli valmiustilassa

Traumatologiapäivystäjä Tuomas Lassilan mukaan Töölön sairaala oli ennakkovalmiudessa bussipalon takia.

Ennakkotieto onnettomuudesta tuli sairaalaan ennen kello 19:ää. Loukkaantuneiden vähäisen määrän ja vammojen perusteella ennakkovalmius purettiin ennen kello 20:tä.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.