Mainos

Tietolähteet MTV:lle: Suomi haluaa Kreikan ulos eurosta

MTV:n tietojen mukaan Suomi haluaa Kreikan väliaikaisesti rahaliiton ulkopuolelle.

Suuri valiokunta hyväksyi iltapäivällä Suomen hallituksen toimintalinjan Kreikka-kokoukseen. Suomen hallituksen Kreikka-linjaa ei kuitenkaan kerrottu julkisuuteen.

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen (kok.) perustelee tätä sillä, että Suomen neuvotteluasema halutaan pitää niin hyvänä kuin mahdollista.

MTV:n saamien tietojen mukaan hallituksella on kielteinen kanta siihen, että Kreikan kanssa aloitettaisiin jatkoneuvottelut. Hallituksen näkemyksen mukaan Kreikan pitäisi väliaikaisesti siirtyä rahaliiton ulkopuolelle.

Käytännössä tämä tarkoittaisi eurosta luopumista ainakin väliaikaisesti.

Euromaiden valtiovarainministerien on määrä päättää vielä tänään Brysselissä, voidaanko uutta tukipakettia koskevat neuvottelut käynnistää ja pysyykö Kreikka eurossa. Myös euromailla on eri näkemyksiä Kreikan tukipaketin jatkosta.

Katse humanitaarisiin apukeinoihin

Suomen hallituksen mukaan Kreikkaa pitäisi tukea enemmänkin esimerkiksi humanitaarisin keinoin kuin lainaohjelmia uusimalla tai jatkamalla. Humanitaarinen avustus tarkoittaisi suoraa apua esimerkiksi lääkkeiden hankkimiseen.

MTV:n uutisten saamien tietojen mukaan Kreikan uudistusesitykset eivät siis Suomen kannan mukaan anna riittävästi mahdollisuuksia jatkaa velkaneuvotteluja. Vaa'assa painaa myös Kreikan viime sunnuntain kansanäänestys, jossa selvä enemmistö äänesti velkaohjelman ehtoja vastaan.

Moni maa kannattaa väliaikaista eroa

Suomi ei ole yksin avauksensa kanssa. Kreikan väliaikaisen euroeron kannalla ovat eri tietolähteiden mukaan myös Viro, Liettua, Hollanti, Slovakia, Slovenia ja Saksa.

Tiedot perustuvat MTV:n uutisten poliittisista lähteistä saamiin tietoihin.

Lisätty: "Moni maa kannattaa väliaikaista eroa" -kappale

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.