Mainos

Tietoalan osaajista pulaa Etelä-Karjalassa

Lappeenrannan teknillisestä korkeakoulusta ja Teknologiakeskus Kareltekista huolimatta Etelä-Karjalassa on pulaa tietoalan osaajista. Pula hidastaa alan yritysten kasvua. Lappeenrannan seudulla ala työllistää vähemmän kuin maassa keskimäärin.

Kilpailu työvoimasta vie opiskelijoita pääkaupunkiseudulle jo usein kesken opintojen, kertoi tietotekniikan professori Jussi Parkkinen LTKK:sta.
-Alueen kiinnostavuus riippuu osaajista ja osaajien tuottajista. Osaamispohjan vahvistuminen onkin parantamassa seudun imagoa. Tähän saakka vielä puolet tietotekniikasta vuosittain valmistuneista 30:stä on lähtenyt muualle töihin.

Parkkisen mukaan tietotekniikkaosaston sisäänotto kasvaa nykyisestä 80:stä sataan ja sähkötekniikan nykyisestä 40:stä niinikään sataan kahden vuoden kuluttua. Myös Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulu lisää alan koulutusta merkittävästi. Informaatiosektorin kehittämiseksi on aloitettu Etelä-Karjalan Tietomaakunta -projekti, jonka tavoitteena on vahvistaa korkean teknologian yritystoimintaa ja osaamista. Kaksivuotisesta EU-hankkeesta vastaavat Etelä-Karjalan liitto ja LTKK.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.