Tieto dopingtestaajista valtasi kisapaikan – seurasi häpeällinen näytelmä: "V*********n vitsi"

Dopingtestaajien saapuminen maantiepyöräilyn amatöörikisaan Espanjassa aiheutti massiivisen joukkokeskeytyksen. 

Reilu viikko sitten ajettuun Interclub Vinalopo -kilpailuun osallistui 182 ketjunpyörittäjää. Heistä ainoastaan 52 ylitti maaliviivan Espanjan Villenassa. 

Yleensä ilmoittautuneista noin puolet polkee maaliin asti kyseisessä kilpailussa, kun nyt osuus oli alle kolmannes. Tämän uskotaan johtuneen satunnaisten dopingtestien aiheuttamasta pelosta. 

Kokonaiskisassa toiseksi sijoittunut Alvaro Marza kommentoi tapahtumia Ciclo21.com-sivuston mukaan värikkäin sanankääntein. 

– Antidopingkontrolli Villenassa = rengasrikkoja ja vetäytymisiä. Se ei ole matemaattinen kaava, vaan täyttä todellisuutta. Katsotaan seuraako tästä jatkotoimia, sillä tämä on vitunmoinen vitsi. Itse läpäisin kontrollin, Marza kirjoitti Instagramissa. 

Eräs nimettömänä pysynyt kilpailija selvitti tilannetta Ciclo21:lle. 

– Me kaikki tiedämme ketkä (käyttävät dopingia) ja ketkä eivät. Kun dopingkontrolli on paikalla, kummallisella tavalla aina samat pyöräilijät eivät pääse maaliin. Emme voi tietysti syyttää ketään ilman todisteita, mutta kaikki on hyvin ilmeistä. 

– Viime vuonna yksi pyöräilijä ajoi ulos tieltä ja puskan läpi välttääkseen maaliintulon ja dopingtestin. Niin surullista tämä on, lähde kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat