Tiesitkö: tuoksukynttilät voivat vaarantaa terveyden!

Tuoksukynttilät, joita käytetään niiden "aromaterapeuttisten" vaikutusten vuoksi, voivatkin olla vaarallisia.

Kupit

Tuoksukynttilöitä myydään usein "kupeissa". Mutta oletko huomannut, että kynttilän palaessa kupin kylkeen ilmestyy usein mustaa nokea? Tuo noki on aivan yhtä haitallista kuin tupakansavukin. Sitä syntyy, kun kynttilä ei saa tarpeeksi happea palaakseen kunnolla. Vaikka et hengittäisi savua, se voi pinttyä seiniin ja huonekaluihin ja kulkeutua myöhemmin elimistöön.

Sydänlanka

Joidenkin aromaterapiakynttilöiden sydänlanka on tehty lyijyä sisältävästä metallista. Siitä vapautuu ilmaan myrkyllisiä kemikaaleja, joita hengitetään usein sisään vielä kauan kynttilän sammumisen jälkeen. Nämä kemikaalit voivat vahingoittaa munuaisia ja keskushermostoa sekä aiheuttaa neurologisia oireita ja kuulo-ongelmia.

Vaha

Monet tuoksukynttilät tehdään kemikaalisesta vahasta, kuten parafiinista, joka on öljyvalmiste. Kun tällainen kynttilä sytytetään, vahasta vapautuu ilmaan haitallisia kemikaaleja, kuten häkää, bentseeniä, lyijyä ja asetonia. Pitkän ajan kuluessa ne varastoituvat kehoon ja aiheuttavat ongelmia tulevaisuudessa.

Öljyt

Myös tuoksukynttilöissä käytetyt synteettiset öljyt vapauttavat ilmaan myrkkyjä palaessaan. Kaiken lisäksi "aromaterapeuttisilla" öljykynttilöillä ei yleensä edes ylipäätään ole mitään aromaterapeuttisia vaikutuksia.

(MTV3)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja