Tiesitkö: Nämä hygieniarutiinit ovat turhia – ja jopa haitallisia!

Puhtaus on puoli ruokaa, mutta muutamat tavat ovat täysin turhia ja voivat todellisuudessa aiheuttaa jopa tulehduksia. Men's Health -sivusto uutisoi, että muun muassa korvien puhdistaminen ei ole tarpeellista.

1. Korvien putsaaminen

Kaiveletko välillä korvasi vanupuikoilla? Men's Health -sivuston haastatteleman tohtori Timothy Hullarin mukaan niiden korvien puhdistaminen on täysin turhaa.

– Sinun ei tarvitse putsata korviasi säännöllisesti. Vain, jos tiedät korvavaikun kerääntyvän helposti korviisi, voit puhdistaa niitä.

Hullar kertoo, että vanupuikot voivat todellisuudessa aiheuttaa muun muassa tulehduksia, joten mikäli puhdistaminen on tarpeen, kannattaa käyttää muutama tippa esimerkiksi veteen sekoitettua oliiviöljyä muutaman kerran viikossa.

2. Nenäsuihkeiden käyttö

Tiesitkö, että erilaiset nenätipat ja -suihkeet voivat olla jopa addiktoivia? Sairaanhoitaja Bonnie Dooley etelävirgianalaisesta korva-, nenä- ja kurkkuklinikalta kertoo, että muutamat potilaista eivät voi olla 12 tuntia ilman suihkeita.

Liikakäyttö voi jopa pahentaa oireita aiheuttaen muun muassa turvotusta. Jos kärsit tukkoisesta nenästä, huuhtele se nenäkannun

3. Hampaiden harjaus liian tehokkaasti

Vaikka kuinka painat, hammasharja ei tee parempaa jälkeä. Itse asiassa se tekee hallaa ikenillesi, joten käytä hellää otetta. Esimerkiksi pitelemällä harjaa kuin kynää, saat oikean tuntuman.

4. Ihon peseminen liian usein

Pesetkö ihosi päivittäin ja hankaat vampulla oikein kunnolla?

– Liika pesu vahingoittaa ihon ylintä kerrosta, jolloin se kovettuu ja voi muuttua samean väriseksi. Se voi myös aiheuttaa kutinaa ja kuivattaa ihoa, kertoo kalifornialainen ihotautilääkäri Julian Omidi.

Ihon luonnollinen rasva hoitaa ja auttaa pitämään kehon hyvässä kunnossa. Älä siis pese liian usein.

5. Älä saippuoi arkoja limakalvoja

Sukupuolielimiä ei saa pestä saippualla, pelkkä vesi riittää. Jos koet, että sinun on pakko käyttää lisänä jonkinlaista puhdistusainetta, osta apteekista tarkoitukseen soveltuvaa saippuaa.

Myös liian kovat otteet voivat aiheuttaa ongelmia, kuten sisäänkasvavia karvoja.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja