Tiesitkö, että nämäkin aiheuttavat näppylöitä? Lue lista!

Akne ja finnit yhdistetään usein hormoneihin, perinnöllisyyteen ja ruokavalioon. Jos olet kokeillut lähes kaikki keinot aknen nujertamiseen ja näppylöitä ilmestyy yhä, tarkastele päivittäisiä tapojasi.

Akne on inhottava vaiva, jonka kanssa taisteleminen vaatii yllättäviä arkielämän huomioita. Pelkkä lääkekuuri ja ruokavalion muutos ei välttämättä auta, vaan finnejä aiheuttavia bakteereja voi kulkeutua iholle yllättävistä paikoista. Huomioi ainakin nämä!

1. Koskettelet kasvojasi jatkuvasti

Tätä tapaa on hyvin hankala huomata, ellei siihen kiinnitä erikseen huomiota. Onko tapanasi nojailla kämmeneen tai pyyhkäistä suupieltä pelkän veden juomisen jälkeen? Hierotko otsaasi ollessasi stressaantunut?

Käsissä ja sormissa on paljon bakteereja, jotka pääsevät pienienkin hipaisujen myötä ihollesi. Pese kädet tarpeeksi usein ja yritä vältellä kasvojen turhaa koskettelua. Pidä mukanasi vanupuikkoja, joilla voit pyyhkäistä esimerkiksi silmien alle rapissutta ripsiväriä.

2. Käytät kosmetiikkaa, jossa on ihoa tukkivia ainesosia

Tiedätkö, mitä kaikkea sivelet ihollesi joka päivä? Kaikki se näkyy nimittäin ihossasi. Naiset levittävät varsinkin kasvojen iholle paljon erilaisia tuotteita. On kosteusvoidetta, seerumia, meikin pohjustusainetta, peitevoidetta, meikkivoidetta, puuteria ja poskipunaa.

Kun ostat uutta meikkiä, tarkista ettei niissä ole näitä näppylöitä kasvattavia ainesosia, kuten öljyjä (lanolin, mineral oil, petroleum) tai hajusteita (fragnance, parfum, aroma).

3. Kuivatat ihoasi liikaa

Akneiho on usein rasvainen ja monet yrittävät kuivattaa sitä hengiltä. Olet varmasti ostanut kaupasta sen kaikista tehokkaimmaksi mainostetun superputsaajan tai kasvoveden, joka kuivattaa ihosi hiekkapaperiksi. Se kuitenkin vain ärsyttää ihoa ja saa sen tuottamaan lisää rasvaa, joka taas aiheuttaa lisää finnejä. Kohtele ihoasi hellävaraisesti ja muista kosteutus.

4. Hiustuotteet kuormittavat ihoasi

Usko tai älä, myös käyttämilläsi hiustuotteilla on vaikutus ihoosi. Jos menet likaisilla hiuksilla nukkumaan, kaikki rasva ja lika tarttuvat tyynyliinan kautta ihollesi. Aamuisin hiuslakkaa suihkuttaessa on aika hankalaa välttyä myös kasvojen ihon suihkuttamiselta. Otsatukalla on ovelaa piilottaa näppylät, mutta jos hiuksesi ovat paksut, ei iho pääse hengittämään kunnolla. Pese hiukset myös mahdollisimman luonnollisesti, eli vältä silikoneja, öljyjä ja hajusteita.

5. Arkielämän bakteerit

Kirjoita vaikka paperille ylös mihin kosketuksiin kasvosi joutuvat päivän aikana. Lemmikkieläimestäkin irtoaa rasvaa ja pölyä iholle. Entä milloin olet viimeksi pessyt kaulahuivisi? Tai puhutko paljon puhelimeen? Kuten varmaan arvaat, näidenkin mukana ihollesi kulkeutuu bakteereja. Muistathan myös puhdistaa


Yhdysvaltalainen kauneusblogaaja ja mallin töitä tekevä Cassandra Bankson, 19, kärsii vaikeasta aknesta. Katso hänen opastava ja rohkea videonsa akneihon ehostamisesta!


Lue lisää:


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja