Mainos

"Terveydenhuollon henkilöstö väärissä paikoissa"

MTV3:n Huomenta Suomessa vierailleen kansliapäällikön mukaan terveydenhuollon resurssipula johtuu pitkälti siitä, että paikat ovat jakaantuneet epätasaisesti.

Terveydenhuollon resurssipulasta on puhuttu pitkään. Tehyn joukkoirtisanoutumiset nostivat aiheen uudelleen näkyväti tapetille. Toisaalta kuopiolainen professori Juha Kinnunen on esittänyt julkisuudessa aivan päinvastaisia näkemyksiä. Kinnusen mukaan terveyskeskuksissa on 2-3- kertaa enemmän virkoja kuin tarvittaisiin.

MTV3:n Huomenta Suomessa vierailleen sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikön Kari Välimäen mukaan henkilöstöpula lähempänä totuutta.

Välimäki selittää terveydenhuollon resurssipulaa resurssien suuntautumisella:

- Ongelma on se että lisääntyneet resurssit eivät ole suuntautuneet perusterveydenhuoltoon, suurin osa uusista lääkäreistä on mennyt erikoissairaanhoitoon. Ja se on aiheuttanut sen perusongelman, Välimäki pohtii.

Tämän lisäksi Välimäki näkee ongelmana sen, että henkilöstö on väärissä paikoissa.

- Perusterveydenhuollossa jakaantuu paikat epätasaisesti, hän toteaa.

Toiminnan tehostaminen vaatii Välimäen mukaan sopivan kokoisia toimijoita.

- Pitää välttää monimutkaisia hallinnollisia rakennelmia. Täytyy nojata suomalaiseen huippuinnovaatioon, autonomisiin kuntiin, jotta pystyttäisiin strategiseen johtamiseen. Niitten pitää olla riittävän isoja ja taloudellisesti riittävän itsenäisiä, jotta voitaisiin tehdä järkeviä päätöksiä. Hyvin pienet kunnat eivät tähän pysty, Välimäki arvioi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.