Mainos

Terveellinen perusruoka edistää mielenterveyttä

Epäterveellisiä ja pitkälle jalostettuja ruokia suosivat ovat alttiimpia masentumaan, ilmenee tuoreesta australialaistutkimuksesta.

Paljon vihanneksia, hedelmiä, lihaa, kalaa ja täysjyvätuotteita syövät taas saattavat sairastua masennukseen ja ahdistuneisuuteen muita harvemmin.

Tutkijoiden mukaan on kuitenkin yhtä mahdollista, että masentuneet ja ahdistuneet muuttavat ruokavaliotaan sairastumisen jälkeen, jolloin epäterveelliset ruokatottumukset ovat sairauden seuraus.

Tämän American Journal of Psychiatry -lehden julkaiseman tutkimuksen perusteella ei voi päätellä kumpi vaihtoehto on oikea.

Välimeren ruokavalio pienentää masennusriskiä

Australialaisten tutkimukseen osallistui tuhat satunnaisesti valittua 20-93 -vuotiasta naista. Naiset itse arvioivat ruokavaliotaan. Mielenterveysongelmat selvitettiin kliinisellä haastattelulla.

Aiemmin myös Välimeren alueen perinteinen ruokavalio, joka on hyvin lähellä nyt tutkittua, on yhdistetty pienentyneeseen masennusriskiin. Samaan tulokseen tultiin viime syksynä julkaistussa espanjalaistutkimuksessa.

Lähde: American Journal of Psychiatry

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.