Mainos

Terrori-iskuja israelilaisia vastaan Keniassa

Keniassa on tehty kaksi terrori-iskua israelilaisia vastaan. Ensin israelilainen matkustajakone yritettiin tuhota ohjuksin. Samaan aikaan tehtiin lähellä Mombasaa israelilaisten omistamaan ja suosimaan hotelliin tuhoisa pommi-isku. Myös Pohjois-Israelissa ammuskelussa on ainakin neljä kuollut ja kymmeniä loukkaantunut.

Mombasan lähistöllä sijaitsevaan hotelliin tehtiin tänään tuhoisa pommi-isku. Israelilaisten omistama ja suosima Paradise-hotelli sijaitsee Kikambalassa 25 kilometriä Mombasasta.

Pohjois-Israelissa Bet Sheanin linja-autoasemalla ammuskelussa on ainakin neljä ihmistä kuollut ja kymmeniä loukkaantunut. Asiasta kertoi Israelin armeijan radio.

Tiedot Mombasan pommi-iskun uhrien määrästä ovat toistaiseksi ristiriitaisia. Kenian poliisin mukaan viisitoista ihmistä kuoli. Surmansa saaneista oli poliisin mukaan kuusi kenialaisia ja kolme israelilaisia. Surmansa saivat myös kolme pommi-iskun tekijää. Loukkaantuneita kerrotaan olevan 80.

Kenian poliisin mukaan kaksi ihmistä on pidätetty liittyen iskuun.

Aiemmin tuntematon ryhmä, Palestiinan armeija, ilmoittautui Keniassa israelilaisia vastaan tehtyjen iskujen tekijäksi, kertoi uutistoimisto Reuters. Ilmoituksen todenperäisyyttä ei voitu tuoreeltaan varmistaa.

Silminnäkijän mukaan iskussa käytetyssä maastoautossa oli kolme arabia, ja kun auto pääsi hotellin vastaanoton luo, se räjähti ja hotelli syttyi tuleen.

Paradise hotel

Kenian Israelin-suurlähettiläs John Malan Sawe sanoo al-Qaidan olevan Mombasassa tehtyjen iskujen takana. Uutistoimisto AFP:n mukaan ulkomaalaisten suosimaan hotelliin oli juuri ennen räjähdystä saapunut noin 140 israelilaista turistia.

Israelilaiskonetta tulitettiin ohjuksin

Kenian yllä lentänyttä israelilaista matkustajakonetta yritettiin ampua ohjuksin kello 8.30 aikaan aamulla. Israelin viranomaisten mukaan Mombasasta lähtenyttä konetta kohti ammuttiin kaksi ohjusta. Ohjukset eivät kuitenkaan osuneet koneeseen.

-Kaksi ohjusta ammuttiin Arkia-lentoyhtiön Mombasasta Israeliin matkalla ollutta matkustajakonetta kohti, mutta ne eivät osuneet. Lennolla oli 261 ihmistä. Kone, joka oli juuri noussut Mombasasta, ei vahingoittunut, kertoi lentoyhtiön edustaja.

(MTV3-Reuters-AFP)

Arkia-lentoyhtiön kotisivut:
(Kymmenen uutiset 28.11.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.