Mainos

Terhi Kokkosen kassi:

- ahven - lanttu - tuoretta inkivääriä - mustaherukoita - tlk maitorahkaa

Aki Wahlmanin ja Terhi Kokkosen menu:

Kokonaisena paistettua ahventa

ahven 2 valkosipulin kynttä 1 rosmariinin oksa 2 rkl oliiviöljyä 30 g vuokaleipää 1 oksa persiljaa 20 g voita 100 g lanttua 1 rkl sokeria

Nylje ahven ja suolaa. Sekoita leipä, yrtit ja voi tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Levitä tanhaa kalan pintaan ja paista uunissa 200 c:ssa 10 min. Laita mukaan rosmariinin oksa ja valkosipulin kynsi antamaan makua. Kuori lanttu ja kuutioi pieniksi paloiksi, hauduta voin, sokerin ja valkoviinin kanssa kypsäksi.

Lanttu-perunasosekeitto

100 g lanttua 100 g perunaaa 1/2 sipulia 1 valksosipulin kynsi 1 timjamin oksa 2 dl vetttä 1 dl kermaa

Kuori juurekset ja pilko pieniksi paloiksi, lisää muut aineet ja keitä 12 min. Soseuta ja raasta joukkoon inkivääriä.

Mustaherukkaletut

2 dl maitoa kananmuna 2 rkl mustaherukkasosetta 1 dl vehnäjauhoja voita paistamiseen

Sekoita kaikki aineet ja paista kuten letut.

Mustaherukkarahka

2 dl rahkaa 1 dl kermaa 2 rkl sokeria 100 g herukkaa

Kiehauta herukka sokerin kanssa ja paseeraa siivilän läpi, jäähdytä ja sekoita rahkan vaahdotetun kerman kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.