Televisioinnin loppu imagotappio pesäpallolle

MTV3:n maanantaina tekemä päätös jättää pesäpallo pois kanavan ensi kesän ohjelmistosta on ollut yllätys lajin taustahenkilöille. Suurimman taloudellisen takaiskun kokee tv-sopimukset solminut Superpesis Oy, mutta myös seuroihin asialla on vaikutusta. Seurojen talouteen asialla ei kuitenkaan suoraan ole romahduttavaa vaikutusta.

Televisionäkyyden menettämistä pidetään yleisesti suurempana takaiskuna lajin imagolle kuin taloudelle. Syksyn sopupelijupakan aikana tosin imago on jo kolhuja melkoisesti kärsinyt. Mikäli MTV3 ei päätöstään peru tai muut televisiokanavat eivät lajia ohjelmistoonsa ota, niin kyseessä on ensimmäinen kerta 25 vuoteen kun kansallispeliä ei televisioruudusta näy kokonaisina otteluina.

- Pesäpallo-otteluita on 1990-luvulla televisioitu keskimäärin 15 ottelua kaudessa ja MTV3:n kanssa solmitun sopimuksen myötä televisioitujen ottelujen määrä on noussut kahteenkymmeneen. Asiasta neuvoteltiin pitkään MTV:n kanssa ja kyllä tämä päätös pettymys oli. Superpesis Oy:n yhteistyösopimuksista huomattava osa on joko suoraan tai välillisesti ollut sidottuna ottelujen televisiointiin. Osakeyhtiön talouteen tällä päätöksellä on todella suuri merkitys, ynnäilee Superpesis Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tolonen.

Itä-Lännen tilanne auki

Ensi vuoden Itä-Länsi-tapahtuma on myönnetty Sotkamon Jymyn järjestettäväksi. Viime kesänä Sotkamossa tapahtuma vietiin läpi kahden miljoonan budjetilla ja voittoa kertyi eri osapuolten jaettavaksi 450 000 markkaa. Television paikalla olo on aiemmin merkittävästi vauhdittanut yhteistyökumppanien etsintää.
- Itä-Lännen tilanne on vielä avoin, sillä sopimusta tapahtuman järjestämisestä ei ole vielä solmittu. Alustavasti budjetiksi on kaavailtu viime kesän tasoa, mutta tilannetta pitää harkita uudessa valossa, toteaa Tolonen.

Seuroissa MTV3:n päätös koetaan pettymyksenä, mutta samaan hengenvetoon muistutetaan siitä, ettei yhteistyösopimuksia solmita pelkän tv-näkyvyyden perusteella. - Kokonaisuutena tämä on pahempi isku lajin imagolle kuin taloudelle, muistuttaa Jyväskylän Kirin Petri Kaijansinkko.(STT)

Lue myös:

    Uusimmat