Mainos

Televisio vie kolme tuntia päivästä

MTV3 on yhä suomalaisten suosikkikanava. Alkuvuodesta katseluosuuttaan kasvattivat Nelonen ja Subtv.

Yli kymmenvuotiaat suomalaiset katsoivat alkuvuodesta televisiota päivittäin keskimäärin 3 tuntia ja 10 minuuttia.

Television katseluun käytetty aika on vähentynyt tämän vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana kuusi prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Vuoden 2003 tammi-maaliskuussa television katselua nostivat mm. eduskuntavaalit sekä MM-hiihdot.

MTV3 suosituin kanava

Nelonen ja Subtv kasvattivat hieman katseluosuuttaan alkuvuodesta. Katsotuin kanava oli kuitenkin MTV3, jota katsottiin keskimäärin tunti ja 10 minuuttia päivässä. TV1:tä katsottiin vastaavasti 45 minuuttia päivässä, TV2:ta 38 minuuttia, Nelosta 23 minuuttia, Subtv:tä 5 minuuttia ja muita kanavia yhteensä 9 minuuttia päivässä.

YLE:n yhteenlaskettu katseluosuus oli 44 prosenttia, MTV3:n 37 prosenttia ja Nelosen 12 prosenttia. Muista kanavista merkittävin oli kaapeli- ja digikanava Subtv, jonka katseluosuus oli 2 prosenttia.

Tämän vuoden alusta lähtien tv-mittaritutkimuksessa on eritelty tarkemmin myös digitaalisesti välitettyjen kanavien katsojamääriä. Digitaalisten vastaanottimien välityksellä katsottiin 6,2 prosenttia kaikesta. Tästä valtaosa eli 76 prosenttia on kotimaisten, myös analogisesti välitettyjen kanavien katselua. Helmi-maaliskuun vaihteessa digisovittimia oli 321 000 taloudessa.

Tiedot perustuvat Finnpanel Oy:n neljännesvuosittain tekemään tutkimukseen, jossa postitetaan kysely 3000 satunnaisesti valittuun talouteen. Tutkimuksen virhemarginaali oli 1,7 prosenttiyksikköä puoleen tai toiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.