Mainos

Tekstiviestillä saatu pikalaina on kallis

Nuorille suunnatun tekstiviestivipin vuosikoroksi voidaan laskea yli 300 prosenttia.

Suomessa on voinut jo muutaman viikon ajan tilata tekstiviestillä sadan euron pikalainan. Taustalla on huhtikuun alussa voimaan tullut EU-direktiivi, jolla pyritään lisäämään rahoituspalvelujen tarjontaa muun muassa tekstiviestien avulla.

Suomessa tekstiviestivippi on suunnattu erityisesti nuorisolle.

-Kyllä satasen tekstarilaina ihan houkuttelevalta kuulostaa. Ottaisin, jos korko ei olisi niin kova, sanoo opiskelija Frans Aikio.

-Mielestäni se kuulostaa vähän typerältä. Se on semmoinen ex-tempore -juttu. Lainan pitäisi kuitenkin olla pitkän harkinnan tulos, sanoo puolestaan opiskelija Heidi Molander.

Sadan euron lainalla on 20 euron korko ja muutaman euron kulut. Maksuaikaa on kolme viikkoa. Jokainen ymmärtää, että raha ei ole halpaa, mutta sitä menee, vaikka vuosikoroksi voidaan laskea yli 300 prosenttia.

-Tässä on lähdetty liikkeelle aika hyvin, kun on otettu kuluttajavirasto mukaan heti alussa. Sopimusehdot ja hinnat on selkeästi esitetty, kertoo Kokkolan kaupungin kuluttajaneuvoja Kirsti Korpiaho.

Lisää tekstarirahan lainaajia on tulossa markkinoille toukokuun alussa. Samalla myös lainarahasummat nousevat.

Kun tekstarivipin saa jo muutamassa minuutissa tililleen, se houkuttaa luonnollisesti baaritiskillä notkuvia rahattomia. Suomen ensimmäinen tekstarivipin myöntäjä turkulainen Vip Finland päätyikin heti alkumetreillä panemaan tekstaripankin lapun luukulle jo iltakymmeneltä, sillä öiset rahanlainaajat eivät välttämättä ole edes luottokelpoisia.

Kuluttajaneuvoja on ratkaisuun tyytyväinen.

-Se on realistista sillä tavalla, että ei tule tehtyä mitään hassuja päätöksiä siinä yöllä, toteaa Kirsti Korpiaho.

Rahanlainaus on täysin laillista, ellei joku lähde hakemaan ennakkopäätöstä koronkiskonnasta ja onnistu voittamaan juttuaan oikeudessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.