Mainos

Teinien juopottelu riesana Britanniassa

Nuorten alkoholin kulutuksen listakärjessä keikkuva Britannia on yrittänyt sinnikkäästi kitkeä juopottelua valistuskampanjoilla ja lisäämällä poliisin valtuuksia. Toistaiseksi ponnistelut ovat kuitenkin tuottaneet laihan tuloksen. Alaikäiset nuoret kuluttavat edelleen Britanniassa alkoholia neljänneksi eniten maailmassa.

- Poliisille on annettu oikeus takavarikoida alkoholijuomat alaikäisiltä. Myös alkoholin myyntiin on puututtu ja kouluissa alkoholi- ja huumevalistus on tehty pakolliseksi, kertoo päihdetyöhön keskittyvän Mentorin johtaja Andrew Brown.

Viranomaisten mukaan huolestuttava piirre nuorten juomisessa on se, että he aloittavat juomisen entistä nuorempana ja juovat myös määrällisesti enemmän. Joka viides yksitoistavuotias britti kertoo nauttivansa säännöllisesti väkijuomia. Tämän vuoksi myös alkoholikasvatus aloitetaan jo varhain.

Lontoolaisessa Friars-koulussa alkoholin vaaroista ryhdytään luennoimaan jo kahdeksanvuotiaille. Koulun vanhempainneuvoston puheenjohtaja Becky Steel kertoo, että koulun ohella myös vanhemmilla on tärkeä vastuu lastensa valistamisessa.

- Kaverit voivat romantisoida juopottelua ja monien mielestä juominen on siistiä, mutta he eivät näe asian toista puolta, Steel sanoo.

Yksi iso ongelma Britanniassa on se, että nuoret juopottelevat kaduilla, mikä johtaa usein sairaalareissuihin. Ulkona juomista on yritetty rajoittaa erilaisilla kokeiluilla, kertoo Mentorin johtaja Brown.

- Esimerkiksi Cornwallissa poliisi ja paikalliset viranomaiset yrittivät ratkaista ongelmaa vapaaehtoisella ulkonaliikkumiskiellolla. Ne nuoret, jotka olivat kaduilla tietyn kellonajan jälkeen, vietiin joko kotiin tai muuhun turvalliseen paikkaan ja ongelmaa ratkottiin tällä tavalla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.