Mainos

Teini ratsasti valaalla Australiassa – 10 000 dollarin sakko uhkaa

Australiassa viranomaiset ja luonnonsuojelujärjestöt ovat ärähtäneet viikonloppuna sattuneesta tapauksesta, jossa teini ratsasti rantaan lepäämään tulleella valaalla.

Silminnäkijän mukaan tapaus sattui Middletonin rannalla Albanyn kaupungissa perjantaina iltapäivällä, kertoo CNN.

Teini kipusi etelänmustavalaan selkään, joka oli tullut hengähtämään noin 20 metrin päähän rannasta.

Silminnäkijä otti tapauksesta kuvan, joka hän toimitti viranomaisille todisteeksi. Poliisi ei ole kuitenkaan antanut lupaa kuvan julkaisuun, koska tapauksen tutkinta on kesken.

Viranomaiset eivät tempauksesta riemastuneet. Poliisi kiirehtikin muistuttamaan, että valaiden häiritsemisestä uhkaa jopa 10 000 Australian dollarin (noin 7 100 euron) sakko. Viranomaisten mukaan häiritsemiseksi lasketaan jo se, jos valaita lähestyy alle 30 metrin etäisyydelle

Teinin valaanratsastustemppu suututti myös ympäristöjärjestöt. Järjestöt muistuttavat, että valaiden häiritseminen on paitsi stressaavaa valaille niin myös vaarallista ihmisille.

- Etelänmustavalaat voivat kasvaa jopa 18-metrin mittaisiksi ja painaa lähemmäs 80 tonnia. Tämänkokoisen valaan tielle, esimerkiksi pyrstön alle jääminen on hengenvaarallista, Australian ympäristöjärjestön paikallisjohtaja Mike Shephard toteaa.

(MTV3)

Lue myös CNN:n uutinen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.