Teatteriohjaaja hakattiin sairaalakuntoon: Näin kaikki kävi

Teatteriohjaaja Janus Putkonen joutui vakavan pahoinpitelyn uhriksi. Nyt ohjaaja kertoo mitä oikein tapahtui.

Teatteriohjaaja Janus Putkoseen kohdistunutta pahoinpitelyä käsitellään tulevaisuudessa käräjillä. Vakava tapaus sattui lokakuussa Loviisassa.

– Moneen vuoteen en ollut käynyt Loviisan yöelämässä. Ravintolassa minua ruvettiin häiriköimään. Poistuin sieltä yksin ulos. Pääsin noin 50 metriä ravintolasta ja kuulin, että takaani huudettiin nimeäni. Isompi äijäporukka tuli päälle, Janus Putkonen kertaa tapahtunutta MTV3.fille.

Juuri muuta hän ei tapahtuneesta muista, sillä seuraava muistikuva on herääminen ambulanssissa, pahasti pahoinpideltynä.

– Heräsin ambulanssissa ja kävi aika pahasti. Muistikuvani eivät ole edelleenkään palautuneet. Todistajien mukaan siinä oli neljä miestä. Luulen, että iskuja tuli joka suunnasta.

Janus Putkonen kiidätettiin Porvoon sairaalaan, jossa hänen jalkansa operoitiin ja päähän aiheutuneita ruhjeita tikattiin.

– Jalkateräni oli tavallaan irti jalasta. Siihen laitettiin kahdeksan metalliruuvia. Olin saanut myös pään alle iskuja.

Pahoinpitelyn syytä Janus Putkonen ei tiedä.

– Ne olivat varmaan jotain nuoruudesta johtuvia asioita. Käsittääkseni siinä kaivettiin vanhoja juttuja, mutta motiivia en tiedä. Olen jälkeenpäin kuullut keitä siinä oli mukana, useampi mies. Siinä kävi pahasti, mutta olisi voinut käydä vieläkin pahemmin.

Asiaa käsitellään tulevaisuudessa käräjillä.

– Paraneminen sujui lääkärin arvioiden mukaan hyvin, vaikka puolitoista kuukautta se kesti. Vaadin korvauksia menetetyistä tuloista sekä korvauksia kivusta ja särystä.

Janus Putkonen tekee parhaillaan näyttämösuunnittelua sekä valaistusta Porvoon teatteriin. Suositusta Talvisota-näytelmästä ilmestyi myös tupla-dvd.

– Kevääksi työpöydällä on musiikkirevyy, joka käsittelee farssina Porvoon asioita. Jatkosota on suurin haaste, jossa on sama tuotantoryhmä kuin Talvisota-näytelmässä.

(MTV3–JARI KUPIAINEN)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja