Täytyykö pettämisestä kertoa kumppanille?

Jos harhaudut sänkyyn toisen kanssa, täytyykö kumppanisi tietää? Ei, sanoo tohtori Shoshana Bennett.

Täytyykö pettäminen tunnustaa kumppanille? Ei, sanoo tohtori ShoshanaBennett.

Bennettin mukaan pettämisen paljastamiselle on yleensä yksi suuri syy: pettäjä haluaa eroon syyllisyydentunteestaan, jota kertominen helpottaa. Moni kuitenkin huomaa nopeasti, ettei tunnustamisesta seurannut mitään hyvää. Tämän jälkeen seuraa lisää katumusta, Bennett kuvailee yourtango.comissa.

Älä odota kiitosta rehellisyydestäsi

Jos syrjähyppy on ohi lopullisesti ja se sai sinut tajuamaan, että haluat jatkaa parisuhteessa kumppanisi kanssa etkä kaipaakaan ketään muuta, kysy itseltäsi, auttaako pettämisestä kertominen suhdettasi. Bennettin mukaan on turha odottaa, että petetty kumppani olisi iloinen rehellisyydestäsi ja kiittäisi siitä autuaasti.

Vaikka moni uskoo, että haluaisi tietää kumppaninsa uskottomuudesta, totuus on, että suhde voi kaatua pettämispaljastukseen. Anteeksi antaminen ja salasuhteen tuottaman petoksentunteen jättäminen taakse ei ole niin helppoa. Bennettin mukaan riskin voi ottaa siinä tapauksessa, ettei syrjähypystä kertominen ole vain tapa helpottaa omaa kurjaa omaatuntoa.

Pettämisen on loputtava – sataprosenttisesti

Bennett tietää omasta kokemuksesta, että salasuhde voi jopa parantaa parisuhdetta, mutta ainoastaan siinä tapauksessa, ettei kumppani tiedä kaikkea. Mikäli haluat vielä pelastaa parisuhteesi, on pettämisen kuitenkin loputtava – sataprosenttisesti. On mahdotonta antaa kaikkeaan suhteen eteen, jos osa ajatuksista tai tunne-energiasta suuntautuu muualle.

Bennettin mukaan petoksen tehnyt osapuoli voi kokemuksen kautta ymmärtää jotakin tarpeistaan, haluistaan ja himostaan. Myös ero on vaihtoehto, jos et todella jaksa nähdä vaivaa parisuhteesi eteen. Syrjähypyn vuoksi opittuja tietoja pitäisi Bennettin mukaan käyttää parisuhteen hyväksi: tee työtä suhteen eteen ja ota vastuu siitä, että saat sen, mitä tarvitset!

Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja