"Täysin hullua" – 38-vuotias hiihtolegenda jysäytti sensaation

Petter Northug yllätti ja sijoittui toiseksi 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa Norjan cupissa.

Norjalaislegenda Northug on hiihtänyt viime vuosina lähinnä pitkiä maratonkilpailuja. Tänä viikonloppuna 38-vuotias konkari on kuitenkin sivakoinut Norjan cupissa Nesissä lyhyempiä matkoja.

Lauantaina mies sijoittui 10 kilometrin vapaan kilpailussa 35:nneksi, mutta sunnuntaina rävähti. Northug taisteli 20 kilometrin perinteisen kisassa voitosta ja sijoittui komeasti toiseksi David Thorvikin voittamassa kilpailussa.

Dagbladet luonnehtii Northugin suoritusta tasokkaassa kisassa "sensaatiomaiseksi".

– On täysin hullua, mitä todistamme, VGTV:n kommentaattorit Jan Christian Björn ja Åge Skinstad virkkoivat kisan aikana.

– Hän on suuri, suuri legenda, Björn ylisti.

Northug sanaili aloittaneensa hiukan liian lujaa, ja kaksi viimeistä kierrosta olivat "helvettiä".

– Oli rankkaa, mutta minusta tuntui, että onnistuin hyvin, Northug sanoi.

Northug ruoti olevansa hyvässä kunnossa oltuaan paljon korkealla joulukuusta lähtien.

Rautaisesta loppukiristään huippu-urallaan tunnettu Northug on voittanut kaksi olympiakultaa ja kolmetoista maailmanmestaruutta.