Mainos

Taudit alkavat levitä Pakistanin tulva-alueilla

Edelleen laajenevat tulvat vaarantavat miljoonien ihmisten terveyden Pakistanissa. Tulva ulottuu jo kaikkiin maakuntiin ja noin 14 miljoonaa ihmistä on hätäavun tarpeessa. Puhtaasta vedestä, ruoasta ja lääkkeistä on pulaa, mistä johtuen infektiotautien odotetaan lisääntyvän lähipäivinä ja -viikkoina.

- Vesitilanne on todella huono. Ihmiset ottavat vettä sieltä mistä saavat, eikä vettä välttämättä keitetä, kertoo kansainvälisessä arviointiryhmässä työskentelevä terveydenhuollon asiantuntija Maritta Vuori.

Vuoren mukaan ripulitapaukset ja ihoinfektiot ovat jo lisääntyneet. Lisäksi malarian odotetaan lisääntyvän lähiviikkoina, kun vesi seisoo tarpeeksi kauan ja sääsket pääsevät lisääntymään. Ihmisten kerääntyessä telttakyliin ongelmana on myös käymälöiden vähäinen määrä ja puutteellinen hygienia.

Vuori työskentelee Pakistanissa osana kansainvälistä arviointiryhmää, jonka tehtävänä on selvittää terveyden- ja sairaanhoidon tarve. Vuoren mukaan tähän mennessä Pakistanin Punainen Puolikuu ja kansainvälinen Punainen Risti ovat saaneet jaettua ruokaa ja telttoja ja vireillä on muiden avustustarvikkeiden jako. Tarvetta tulva-alueilla on ainakin pressuille, peitoille, ämpäreille, hyttysverkoille ja hygieniapakkauksille.

- Tautien leviämistä voitaisiin ehkäistä rokotuksilla. Niitä ei kuitenkaan ole riittävästi tällä hetkellä, Vuori sanoo.

Maritta Vuoren lisäksi Pakistanissa on neljä Suomen Punaisen Ristin avustustyöntekijää. Suomalaiset ovat mukana avunjakelutiimissä, jonka tehtävänä on vastaanottaa avustustarvikkeita ja toimittaa niitä eteenpäin tulva-alueille.

(MTV3)

Katso Joonas Fritzen juttu

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.