Mainos

Tatuointi kuin lapsen tekemä - kuka voi auttaa?

Facebookissa leviää kuva epäonnistuneesta tatuoinnista. Siinä nilkan kukkatatuoinnin jälki on kaukana mallikuvasta.

Kuva on saanut paljon huomiota ja kauhistuneita kommentteja. Monessa kommentissa kehotetaan ottamaan yhteyttä kuluttajaviranomaiseen, joka voisi ehkä auttaa.

Kuluttajaneuvonnasta kerrotaan, että heille tulee jonkin verran yhteenottoja tatuoinneista. Monesti on kyse nimenomaan siitä, että asiakas on tyytymätön tatuoinnin laatuun.

– Tulee sellaisia yhteenottoja, että asiakkaan mielestä kuva on epäonnistunut. Toisissa yhteenotoissa alaikäinen on käynyt teettämässä tatuoinnin ilman vanhempien lupaa, kertoo kuluttajaoikeusneuvoja Raija Marttala Itä-Uudenmaan maistraatista.

Marttala neuvoo tyytymättömiä tatuointiasiakkaita ottamaan ensimmäiseksi yhteyttä yritykseen, jossa tatuoinnin on teettänyt. Toinen askel on kuluttajaneuvonta, joka voi auttaa sovittelemaan kiistaa. Jos nämä toimet eivät auta, asian voi viedä kuluttajariitalautakuntaan.

Jos taas pelkää, että palvelun turvallisuudessa tai hygieniassa on puutteita, voi ottaa yhteyttä kunnan terveystarkastajaan.

Entä mitä vastataan alaikäisten tatuoinneista kysyville? Kuluttajaoikeusneuvojan mukaan alaikäinen voi tehdä ikäänsä nähden tavanomaisia oikeustoimia.

Käytännössä voi päättää siitä, mitä itse ansaitsee. Epäselvyyden välttämiseksi lupa on kuitenkin hyvä olla varsinkin, jos asiakas on kovin nuori.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.