Tätä ei kannata ohittaa – Moni suomalainen saa pian verohallinnolta ehdotuksen

Verohallinnon mukaan se alkaa ehdottaa osalle asiakkaista veroprosentin muuttamista. Ehdotus uudeksi veroprosentiksi näkyy herätteenä Omavero-sivuston etusivulla Huomioitavaa-kohdassa. Linkkiä painamalla asiakas voi edetä tarkastelemaan ehdotusta ja tarvittaessa tilaamaan uuden verokortin.

Verohallinnon verkkosivujen mukaan alkuvaiheessa ehdotuksen veroprosentin muuttamisesta saa joukko asiakkaita, joilla on käytössä Suomi.fi-viestit. Verohallinto vertaa asiakkaan voimassa olevan verokortin tietoja tulorekisteristä saataviin palkkatietoihin ja ehdottaa veroprosentin muuttamista, jos asiakkaan palkkatulot ovat olennaisesti muuttuneet tai jos verokortin tuloraja vaikuttaa olevan liian pieni.

– Verohallinto ei muuta veroprosenttia automaattisesti vaan asiakas voi valita, haluaako hän päivittää veroprosenttinsa. Asiakkaalla on 14 vuorokautta aikaa reagoida muutosehdotukseen. Jos hän ei reagoi, ehdotus poistuu OmaVerosta ja olemassa oleva veroprosentti jää voimaan.

Verohallinnon mukaan uuden menettelyn tarkoitus on herätellä asiakkaita pitämään veroprosenttinsa ajan tasalla.

Moni verottajan asiakas jättää muutosverokortin tekemättä tulojen tai vähennysten muuttuessa tai vuositulorajan ylittyessä.

– Syksyllä 2020 Verohallinto arvioi, että jopa joka neljännellä veroprosentti oli liian pieni. Pahimmassa tapauksessa veroprosentin muuttamatta jättäminen aiheuttaa asiakkaalle mätkyjä, kun veroja on maksettu liian vähän tuloihin nähden.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja