Tästä tiedät, omistatko liikaa tavaraa – ja näin pääset siitä eroon!

Jos tavarasi eivät löydä oikeille paikoilleen ja kaaos vallitsee jatkuvasti kaapeissasi, omistat todennäköisesti liikaa tavaraa. Nyt on aika laittaa kaaokselle stoppi.

Ovatko häälahjasi edelleen olohuoneessa pöydän alle survottuna? Löytyykö keittiöstäsi montaa eri astiastoa, erilaisia eksoottisia mausteita ja uskomaton määrä erilaisia härveleitä, joiden käyttötarkoitusta et muista. Kurkista myös kylpyhuoneen kaappiin ja laita käsi sydämelle – kuinka montaa oven takaa löytyvistä purnukoista todella käytät?

Pahin paikka on tietysti vaatekaappi, sillä käyttämättömät vaatteet hankaloittavat järjestyksen ylläpitoa. Myös liinavaatteisiin on hyvä kiinnittää huomiota: Miksi kahden hengen taloudessa on lakanoita ja tyynyliinoja kokonaisen kaapillisen verran?

Tavaroita ei kannata säilyttää vain velvollisuudesta tai siksi, että "saatan joskus vielä tarvita tätä". Ota itseäsi niskasta kiinni – nyt on aika ryhtyä tositoimiin mielenrauhasi ja siistien kaappiesi puolesta!

Elämä järjestykseen

Todellisuudessa liika tavara ei pelasta sinua pahalta päivältä, vaan hankaloittaa elämääsi. Tee itsellesi palvelus, ja käy kaappisi läpi.

– Käy tavarasi läpi kaappi ja esine kerrallaan. Jätä tunteilu sikseen – jos et ole käyttänyt kädissäsi pitelemääsi tavaraa tai vaatetta vuoteen, se joutaa kunnon mukaan joko roskikseen tai kierrätykseen. Harkitse hyväkuntoisten tavaroiden myymistä kirpputorilla, sillä voit ansaita niiden avulla pitkän pennin.

– Panosta säilytysjärjestelmiin, niin hallitset omaisuuttasi paremmin: hanki esimerkiksi laatikoita, rullien päällä olevia laatikostoja ja piensäilytykseen tarkoitettuja rasioita. Niiden avulla tavarasi pysyvät paremmin järjestyksessä.

– Kun olet päässyt eroon ylimääräisestä tavarasta, olet jo pitkällä. Nyt on aika organisoida – millä tavoin kaappiesi sisältö kannattaisi järjestää? Tulisiko lakanoita säilyttää vaatteiden kanssa samassa paikassa, vai olisiko niille hyvä hankkia erillinen lipasto? Muista, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

– Muista pyyhkiä hyllyt ja lokerikot kunnolla, ennen kuin asettelet jäljelle jääneet tavarat paikoilleen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja