Tässäkö syy humalaisiin raivokohtauksiin?

Joskus tuntuu siltä, että tietyt ihmiset ovat taipuvaisia negatiiviseen ja aggressiiviseen käytökseen etenkin ollessaan alkoholin vaikutuksen alaisina. Tuoreimman tutkimuksen mukaan aggressiivisen käytöksen ja persoonallisuuden väliltä löydettiin yllättävä yhteys.

Tuoreessa amerikkalaistutkimuksessa selvisi, että huolettomat luonteet ajautuvat tekojaan tarkemmin pohtivia helpommin riitatilanteisiin. Alkoholi tehostaa näiden ihmisryhmien eroavaisuuksia entisestään.

Kun alkoholi tulee mukaan kuvioihin, aggressiot pääsevät valloilleen helposti sellaisissa ihmisissä, joiden on vaikea pitää mielessä se, että jokaisella teolla on seurauksensa, kertoo Journal of Experimental Social Psychology -lehdessä julkaistu tuore tutkimus.

Tutkimukseen osallistui 495 ihmistä, joista puolet keskittyi mielummin nykyhetkeen, kuin siihen, millaisia vaikutuksia heidän teoillaan on tulevaisuudessa. Puolet ryhmästä koostui persoonista, jotka keskittyivät enemmän tekojensa seurauksiin.

Tutkimuksessa selvisi myös, että mitä enemmän alkoholia otettiin, sitä vihaisemmiksi ihmiset tulivat.

– Tiesimme jo ennakkoon, että ihmiset, jotka ovat taipuvaisempia elämään hetkessä, ovat taipuvaisempia myös aggressiivisuuteen. Tutkimuksissamme selvisi, että alkoholin tullessa mukaan kuvioihin vaikutus on kuitenkin hurjasti luultua voimakkaampi, viestinnän ja psykologian professori Brad Bushman kertoo tutkimustuloksista.

MTV3/Helmi

Lähde: Men's Health

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja