Mainos

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö syntymäkaupungissaan

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö puolisoineen on parhaillaan vierailulla syntymäkaupungissaan Salossa.

Presidentti saapui kaupunkiin aamulla kello 10.

Niinistöllä ja hänen puolisollaan Jenni Haukiolla on iltapäivällä vuorossa työlounas Salon kaupungintalolla. Lounaalla presidentti keskustelee kaupungin edustajien kanssa talouden rakennemuutoksista ja kuntauudistuksista.

Kolme vuotta sitten seudulla astui voimaan 10 kunnan liitos. Kaupungin valtuutetut kertovat presidentille kokemuksiaan aiemmin tapahtuneesta suurliitoksesta.

Kaupungintalolta Niinistö käy puolisonsa ja seurueensa kanssa Salon torilla kahvilla. Vierailua seuraava MTV3:n toimittaja Jukka Paimilainen uskoo, että torikahvit saavat väkeä liikkeelle kaupungin keskustassa.

– Se mitä olen sivukorvalla kuullut, niin ihmiset ovat kyllä täällä tietoisia, että Salon oma poika on tänään kaupungissa. Se ei ole Salolle mikään vähäpätöinen seikka, että presidentti on kotoisin täältä ja että hän tekee nimenomaan Saloon ensimmäisen kotimaanvierailunsa.

Kohentaa mielialoja

Paimilainen uskoo, että Niinistön vierailu on salolaisille merkityksellinen.

– Salossa Nokian tehdasta ajetaan alas ja sen mukanaan tuomat taloudelliset hyödyt hupenevat. Se, että Niinistö tulee tänne, on näille ihmisille tärkeää ja kohentaa varmasti mielialoja.

Presidenttiparin vierailu alkoi terästuotteita valmistavan Halikko Worksin tuotantolaitoksella. Niinistö on ollut nuoruudessaan tehtaalla kesätöissä 1960-luvulla.

Presidentti puolisoineen vieraili myös Nokian tehtaalla.

– He saapuivat tehtaalle hieman aikataulusta myöhässä. Fiilikset olivat siinä vaiheessa hyvin rennot mutta asialliset. Vierailun alku sujui kaikilta osapuolilta hyvin rutinoituneesti. He toimivat sotilaallisen täsmällisesti ja nopeasti, Paimilainen kuvailee.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.