Tarkkuus kannattaa, muuten henkivakuutuksen rahat voivat päätyä suoraan entisen aviopuolison syliin

Henkivakuutusyhtiö Kalevan mukaan henkivakuutus kannattaa tarkistaa vuosittain.

Henkivakuutusyhtiö Kaleva kehottaa tarkistamaan, kuka on oman henkivakuutuksen edunsaaja.

– Henkivakuutus ei ole aina ihan päällimmäisenä mielessä, kun elämässä tapahtuu muutoksia. Se tehdään ja sitten se herkästi unohtuu. Henkivakuutus kannattaa tarkistaa vuosittain. On hyvä huomioida korvauksen määrä ja päivittää se vastaamaan nykytilannetta. Lisäksi kannattaa ehdottomasti tarkistaa edunsaaja eli kenelle henkivakuutuksesi korvaus aikanaan menee, sanoo henkivakuutusyhtiö Kalevan toimitusjohtaja Timo Laitinen yhtiön tiedotteessa.

Vakuutusetsivä: Kuittiväärennökset ovat vakuutuspetosten trendi 13:48
Vakuutusetsivä: Kuittiväärennökset ovat vakuutuspetosten trendi

Henkivakuutuksessa määritellään edunsaaja, jolle korvaus maksetaan, kun vakuutettu kuolee. Henkivakuutuksen ottaja päättää, kuka on edunsaaja. Tavanomaisesti edunsaajia ovat lapset, puoliso, kumppani tai läheiset, mutta vakuutettu voi määrittää korvausten saajaksi muunkin tahon.

Avioeron sattuessa on edunsaaja aina hyvä tarkistaa. Jos henkivakuutuksessa on edunsaajana nimettynä entinen kumppani, korvaus maksetaan hänelle. Jos avioeron jälkeen ei ole tullut uutta puolisoa, kannattaa korvaukselle päivittää uusi edunsaaja.

– Testamentilla määrätään kuolinpesän varoista. Henkivakuutuskorvaus ei kuulu kuolinpesän varoihin eikä siitä määrätä testamentilla. Toki henkivakuutuksen edunsaajaksi voi määrätä myös kuolinpesän, jolloin korvaus maksetaan kuolinpesään ja jaetaan sieltä kuten perintö, josta on voitu määrätä testamentilla, Laitinen sanoo.

Henkivakuutusyhtiö Kaleva muistuttaa, että vakuutusmaailmassa avopuoliso ei ole puoliso. Jos avopuoliso halutaan nimetä edunsaajaksi, kannattaa kirjata hänet nimellä ja henkilötunnuksella. Lisäksi kannattaa huomioida, että jos edunsaajaksi on määritelty lapset, määrite ei kata uusperheiden puolison lapsia. Nimellä myös heistä voi tehdä edunsaajia.

Lue myös:

    Uusimmat