Mainos

Tapiola avaa pankkipalvelut ensi vuoden alkupuolella

Tapiola Pankilla tulee olemaan 68 konttoria. Internetpalvelut saavat keskeisen roolin - kassapalveluita sen sijaan ei tule. Tapiolan henkilöstö testaa jo pankin toimintaa.

Finanssiryhmä Tapiolan perustama Tapiola Pankki Oy avaa yleiset pankkipalvelut vuoden 2004 alkupuolella.

Parhaillaan Tapiolan oma henkilöstö testaa koeasiakkaina pankin tietoverkkojen ja pankkikorttien toimintaa. Lokakuun palkat olivat ensimmäiset, jotka maksettiin Tapiolan omaan pankkiin.

Tapiola Pankin toimitusjohtaja Harri Lauslahti kertoi tiedotustilaisuudessa Jyväskylässä tänään, että pankki rakennetaan huolellisesti pala palalta toimivaksi laatupankiksi. Ensiksi huolehditaan kuntoon yksityisasiakkaiden kaikki palvelut. Seuraavassa vaiheessa varmistetaan yritysten maksuliikenneratkaisut. Lauslahti korosti, että valmisteluun käytetään riittävästi aikaa ja varoja.

Ryhmä on varannut pankkitoiminnan aloittamiseen 46 miljoonaa euroa ja tyytyy alkuvaiheissa kauan miinustulokseen. Pitkäjänteisen työn tavoitteena on kustannuksiltaan tehokas yleispankki, joka vastaa kaikkiin nykyajan palveluvaatimuksiin.

Ryhmällä on yhteensä 68 konttoria, joista 25 laajentuu täyden palvelun pankkikonttoreiksi. Perinteisiä kassapalveluita konttoreihin ei kuitenkaan tule. Internetpalvelut saavat keskeisen roolin. Käteistä rahaa voi nostaa Tapiolan pankkikortilla parista tuhannesta Otto-automaatista ja Säästöpankkien automaateista.

Pankkitehtäviä hoitamaan on palkattu noin 60 pankkiammattilaista. Entiset työntekijät saavat myös alan koulutusta.

Tapiola ei ole vähentänyt henkilöstöään. Lauslahden mukaan pankki ryhtyy seuraavaksi tarjoamaan pankkipalveluja ryhmän vakuutusasiakkaille. Tapiolalla on toista miljoonaa henkilöstöasiakasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.