Mainos

Tanskalaisministeri vääristeli tietoa Suomen rajavalvonnasta

Schengen-maa Tanska suunnittelee ympärivuorokautista tulli- ja rajavalvontaa. Komissio on lähettänyt tanskalaisille aiheesta nuhtelukirjeen, aihe on myös sisäpoliittisen kiistan kohde.

Veroministeri Peter Christensen puolusteli parlamentissa rajavalvonnan kiristämistä sillä, että vastaavaa valvontaa tehdään jo kuudessa muussa EU-maassa. Tanskalaisministerin mielestä samanlaista valvontaa on jo Suomessa, Saksassa, Ruotsissa, Puolassa, Portugalissa ja Liettuassa.

Sanomalehti Jyllands-Postenin mukaan kaikki kuusi maata kieltävät ministerin väitteen.

– Siinä mittakaavassa mitä täällä suunnitellaan, meillä (Suomessa) ei sitä ole, kertoo lähetystöneuvos Lotta Nymann-Lindegren MTV3 uutisille.

– Eipäs ole. Emme edes harkitse (rajavalvonnan kiristämistä). Asia ei ole esillä Liettuassa, vastasi Liettuan suurlähettiläs Rasa Kairi Jyllands-Postenille.

Nymann-Lindegrenin mukaan Tanskassa "ympärivuorokautisella rajavalvonnalla" tarkoitetaan tulli- ja rajavalvontaa, joka perustuisi muun muassa videovalvontajärjestelmään. Videolle kuvattaisiin autojen rekisterinumeroita.

Tanskan hallituksen viestintäosastolla on skitsofreeninen tilanne: kansallismielisen Tanskan kansanpuolueen kannattajille pitäisi todistaa, että rajavalvonta kiristyy ja toisaalta EU-komissiolle, että avoimen Euroopan pelisääntöjä ei rikota. Tulliasiat kuuluvat Tanskassa veroministeriöön.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.