Mainos

Tankkaaja: Näitä aineita autoon pakkasilla!

Talvipakkasilla ei ole yhdentekevää, millaista dieseliä autoonsa tankkaa. Bensiiniautojen omistajat selviävät samanlaisella polttoaineella vuoden ympäri, mutta dieselautoilijat eivät saa sekoittaa kesä- ja talvidieseliä keskenään.

– Jos käyttää kesädieseliä talvella, alkavat parafiinit erottua toisistaan, jolloin suodattimet voivat tukkeutua ja ajo katketa, sanoo ST1:n myyntijohtaja Mikko Reinekari.

Viikosta 7 eteenpäin ST1 toimittaa yhdelletoista huoltoasemalle ympäri Suomea myös arktista dieseliä, joka on tarkoitettu kaikkein kovimpiin pakkaslukemiin. Sen suodatettavuus pysyy alhaisissa lämpötiloissa vieläkin parempana kuin tavallisen talvidieselin, mikä tarkoittaa sitä, ettei polttoaine pääse jähmettymään.

Neste Oil myy arktista dieseliä 20 liikenneasemalla ja 12 raskaan liikenteen asemalla ympäri Suomen. Eteläisimmät arktista dieseliä myyvät asemat löytyvät Espoosta ja Vantaalta.

Autoilijoille kaupitellaan myös erilaisia lisäaineita, joilla voi parantaa auton suoritustehoa talvella. Reinekari suosittelee varmistamaan omalta autonvalmistajalta, mikä lisäaine sopii juuri omaan autoon, jotta väärillä aineilla ei vahingossa aiheutettaisi autolle vahinkoa.

– Olisin hyvin tarkkana lisäaineiden kanssa. Nykyaikaiset autot ovat herkkiä, ja osaan ei saa ehdottomasti laittaa lisäaineita, sanoo Neste Oilin johtaja Arvo Ruotsalainen.

Enää lisäaineille ei ole Ruotsalaisen mukaan samanlaista tarvetta kuin menneinä vuosikymmeninä, koska nykyaikainen talvidiesel ajaa jo saman asian kuin vanhat lisäaineet.

Sen sijaan tärkeää on muistaa vaihtaa kesädiesel tarpeeksi ajoissa talvilaatuun ja huoltaa autoa oikein. Tankki kannattaa pitää vaihtelevissa talvioloissa aina suhteellisen täynnä, koska se ehkäisee kondensoituvan veden kerääntymistä tankkiin.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja