Tanja Poutiaista ei kutsuta pikkujouluihin

Suomen kirkkain alppitähti on innoissaan aloittamassa taas uutta kautta.

Tanja Poutiainen on tänä viikonloppuna tulessa, kun pujottelun maailmancup starttaa Leviltä. Hyvän harjoituskauden vetänyt tähti on viettänyt Levillä aikaansa jo yli viikon ennen koitosta.

MTV3.fi tapasi Poutiaisen LeviDays-viikonloppuna, jolloin onnellisen oloinen alppitähti ehti kertomaan arkielämänsä kuulumisia.

– Ihan hyvää kuuluu, hyvä kesätreenikausi takana. Tätähän se kilpailija odottaa, että pääsee laittamaan numerolapun rintaan ja mittaamaan omat kyvyt.

Poutiainen on nauttinut olostaan Levillä ennen kisaa. Treenien jälkeen on suunnattu luonnon pariin, jossa Poutiainen kertoo viihtyvänsä aina kun siihen on mahdollisuus.

– Otan kyllä rennosti, täällä on mahtavat mahdollisuudet siihen. Ei tarvitse mennä edes kauas keskustasta, niin on täynnä luontoa. Luonto on minulle tärkeä. Mulla on täällä hiihtosukset mukana, ja käyn treenien jälkeen joko hiihtämässä. Tykkään liikkua luonnossa. Minulle tämä pimeys on ainoastaan rauhoittavaa. Tykkään tehdä asioita, joissa rauhoitun, ilman sitä hälinää, Poutiainen tunnustaa.

Suomen menestynein naisalppinisti aikoo jatkaa uraansa ainakin seuraaviin olympialaisiin asti. Sen jälkeen on aika elämän muille perusasioille. Uran jälkeiseen elämään Poutiainen on varautunut aloittamalla opiskelut Lapin yliopistossa.

– Ei tässä ehdi koulukirjoja avata ollenkaan. Niiden aika on sitten uran jälkeen, hyväntuulinen nainen naurahtaa.

Marraskuu on perinteistä pikkujouluaikaa, mutta Poutiaista ei juhlimassa nähdä. Tarkoituksena on kuitenkin virittäytyä tunnelmaan pipareita leipomalla ja glögiä juoden.

– En hirveästi ehdi osallistumaan pikkujouluihin. Ei ole ainakaan ohjelmassa. Ei ole edes kutsuttu, sillä kaverit tietää etten ole maisemissa, Poutianen tunnustaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat