Mainos

Tamrock ja Detec fuusioidaan Tampellaan

Oy Tampella Ab:n hallitus päätti tänään tytäryhtiöidensä Tamrockin ja Detecin fuusioimisesta Tampellaan. Fuusioituminen on mahdollista nyt, kun Tamrock on Tampellan täysin omistama tytäryhtiö. Tampella osti tänään ruotsalaiselta Sandvik Invest Ab:ltä sen omistamat 922 500 Tamrockin osaketta 325 miljoonalla markalla.

Kauppahinnasta 322 miljoonaa markkaa maksettiin Sandvikilta otettavalla vaihtovelkakirjalainalla, joka on nyt kokonaan merkitty. Sandvikilla on oikeus vaihtaa vaihtovelkakirjalaina Tampellan osakkeisiin kolmen vuoden aikana. Silloin Sandvikin omistusosuus Tampellasta nousee 57 prosenttiin ja Tampellasta tulee sen tytäryhtiö.

Kokonaista konsernia helpompi kehittää

Tampellan toimitusjohtajan Jouko M Jaakkolan mukaan yhtiöitä on helpompi kehittää kokonaisena konsernina. Jaakkolan mukaan sulautumisista on puhuttu ainakin vuoden verran, mutta vasta Tamrockin ostaminen täydeksi tytäryhtiöksi teki sen mahdolliseksi.
-Fuusioilla vältetään turhaa hallinnollista kitkaa ja ylimääräistä byrokratiaa sekä selkeytetään Tampellan rakennetta. Niillä ei ole vaikutusta yhtiöiden asiakassuhteisiin, toteaa Jaakkola.

Henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä Tampellassa. Tamrock Oy:n, Detec International Oy:n ja Bretec Oy:n sekä Tamrockin tytäryhtiön Tamrock Loaders Oy:n ja Detecin tytäryhtiön Rammer Oy:n sulautumiset Tampellaan pyritään toteuttamaan vuoden 1997 alkupuolella. Vaikka tytäryhtiöt ovat fuusioiden jälkeen Tampellan yksiköitä, niiden nimet säilytetään ennallaan, koska nimillä on suuri merkitys asiakkaille.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.