Mainos

Tampereen poliisin vinkit: Näin vältät luparuuhkat

Tampereen poliisin mukaan kesä on kiireisintä aikaa poliisin lupapalvelutoimistossa. Erityisesti matkustusasiakirjojen, kuten passien ja henkilökorttien hakijat täyttävät palvelutiskit. Kävijöitä on runsaasti ja odotusaika voi pahimmillaan venyä jopa kahteen tuntiin.

Poliisi antaa vinkkejä luparuuhkien välttämiseen.

- Ruuhkaisinta aikaa ovat maanantai- ja perjantaipäivät sekä yleensäkin iltapäivät. Aamupäivisin saat nopeammin palvelua.

- Voit välttää ruuhkia esimerkiksi varaamalla lupapalveluun ajan netistä osoitteesta www.poliisi.fi/tampere ja klikkaamalla linkkiä ”Ajanvaraus poliisin lupapalveluihin”. Ajanvarauksen kautta voi hoitaa aamupäivisin (klo 8-12) ajokortti-, passi-, henkilökortti- ja ampuma-aselupahakemusasioita. Palvelu on käytössä koko maassa..

- Muistathan, että voit jättää asiakirja- tai lupahakemuksesi mihin tahansa poliisin lupapalvelutoimistoon Suomessa. Niitä ei ole pakko jättää oman kotipaikkakunnan toimistoon.

- Lupapalvelua työllistävät myös passiin liittyvät kysymykset. Hakiessasi passia lapselle, ota lapsi mukaan. Silloin kun noudat valmista passia, lasta ei ole pakko olla mukana. Ajokortti ei ole matkustusasiakirja, joten sillä ei voi matkustaa. Henkilökortti sen sijaan käy matkustusasiakirjana useimmissa Euroopan maissa. Euroopan ulkopuolelle tarvitset passin. Parhaan tiedon lapsilta vaadittavista matkustusasiakirjoista saat kohdemaan suurlähetystöltä tai matkanjärjestäjältä.

- Kun lähdet häämatkalle, passin ja muiden matkustusasiakirjojen on oltava oikealla nimellä. Uusi ajokortti uudella nimellä on hankittava kolmen kuukauden kuluttua nimenmuutoksesta.

Lisätietoa ajokortti- ja passiasioista löydät poliisin internet-sivuilta www.poliisi.fi valitsemalla kohdan ”Luvat”.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.