Talvinen suikalepata 28.2.2000

Toimittaja Sonja Blåberg

100 g pekonia
300 g porsaanpaistisuikaleita
2 valkosipulinkynttä
1 purjo
3 porkkanaa
n. 500 g valkokaalia
4-5 perunaa suolaa,
1tl kokonaisia mustapippureita
1/2rkl yrttisekoitusta
2 laakerinlehtiä
5 dl lihalientä
2 rkl hunajaa

Suikaloi pekonit ja laita ne korkeareunaisen kasarin pohjalle. Kuumenna ja ruskista pekonipaloja hiukan, lisää possun suikaleet ja ruskista ne joka puolelta. Pilko valkosipulit ja purjo, suikaloi porkkanat ja kaali.

Sekoita vihannekset pataan, sekoittele niitä hetki. Lisää kuutioidut perunat ja mausteet. Kaada joukkoon lihaliemi ja hunaja. Kiehauta ja hauduta pataa noin 30-40 minuuttia.

Padasta valmistuu reilu annos, joka paranee vielä uudelleen lämmitettäessä. Tarjoa puolukkasurvoksen ja ruisleivän kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat