Mainos

Tältä näytti georgialaiset säikäyttänyt tv-ohjelma

Vihaiset kansalaiset ovat kritisoineet rajusti television-ohjelmaa, joka synnytti paniikkia Georgiassa eilen. Tv-raportissa kerrottiin, että Venäjä olisi hyökännyt Georgiaan ja maan presidentti olisi kuollut.

Raportin lähettäneen Imedi-televisioaseman mukaan ”kyse oli siitä, mitä voisi tapahtua”. Suuri osa katsojista piti raporttia kuitenkin uutisena ja ryntäsi ulos ihmettelemään tilannetta.

Georgian oppositio on tuominnut uutisoinnin ja sanonut sen olleen hallituksen junailema. Opposition mukaan raportin tarkoituksena oli hiljentää presidentti Mihail Saakashviliin kohdistuva kritiikki.

Saakashvili on lisännyt yleistä suuttumusta puolustelemalla kyseistä tv-ohjelmaa.

- Se oli todellakin hyvin epämukava ohjelma. Vieläkin epämukavampaa on kuitenkin se, että se on äärimmäisen lähellä sitä, mitä voi todella tapahtua, Saakashvili sanoi televisiohaastattelussa.

Paikallisten uutistoimistojen mukaan tv-raportti aiheutti laajamittaista paniikkia Georgiassa. Muun muassa hätäkeskuksiin soitettiin ennätysmäärä puheluita, joissa ilmoitettiin sydänkohtauksen saaneista ja pyörtyneistä ihmisistä. Viranomaisten mukaan kenenkään ei tiedetä kuitenkaan menehtyneen uutisoinnin seurauksena.

Raportissa käytettiin elokuussa 2008 kuvattua materiaalia, missä näytetään venäläisjoukkojen tunkeutuminen Georgiaan ja pommi-iskuja ympäri maata. Georgia ja Venäjä kävivät lyhyen sodan vuonna 2008.

Ennen ohjelmaa väläytettiin lyhyt varoitus, että kyseessä on simulaatio mahdollisista tapahtumista.

(MTV3 - AFP)

Katso Kalle-Ville Lahtisen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.