Tältä Esapekka Lapin tuhoutunut auto näytti kolaripaikalla – C Moren asiantuntija jakoi tilanteesta paljonpuhuvan arvion

Esapekka Lappi rysäytti rajusti koivuun – Jari Ketomaa: "Ei kerkeä jarruttaa yhtään" 3:19
Katso Lapin ulosajo ja Jari Ketomaan analyysi videolta.

Suomen MM-ralli sai Hyundain Esapekka Lapin osalta ikävän käänteen viidennellä erikoiskokeella, kun suomalaiskuljettaja ajautui täydessä vauhdissa tieltä ja rysähti koivuun. C Moren asiantuntija Jari Ketomaa arvioi rallilähetyksessä Lapin tilannetta.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Katso pääkuvan videolta Lapin ulosajo sekä Jari Ketomaan analyysi tilanteesta.

Lappi oli neljän erikoiskokeen jälkeen neljäntenä 9,2 sekuntia perässä kisaa tuolloin johtanutta Toyotan Kalle Rovanperään ja 0,3 sekuntia jäljessä palkintokorokesijaa, kunnes viidennellä ek:lla rysähti. Suomalaiskuski ajautui ulos tieltä ja osui täydessä vauhdissa tien reunassa olleeseen koivuun.

– Ei kerkeä jarruttaa yhtään. Siihen se jysähtää, heti ensimmäiseen tien poskessa olevaan koivuun. Auto pysähtyy täydestä vauhdista, Ketomaa sanoo.

Draamaa nähtiin myös kahdeksannella erikoiskokeella, kun Toyotan Kalle Rovanperä lensi katolleen ja auton takaosa romuttui rajusti. 

– Se, mikä näissä molemmissa törmäyksissä on erittäin hienoa, että kuljettajat ovat kunnossa. Se on kuitenkin tässä hommassa kaikkein tärkeintä. Ralliautot osoittaa tuon huikean turvallisuutensa, Ketomaa toteaa.

Perjantaina ajetaan vielä kaksi erikoiskoetta. Kilpailun johdossa on kahdeksan ek:n jälkeen Toyotan Elfyn Evans.

OSALLISTU! Oletko paikalla Jyväskylän MM-rallissa ja sait kuvattua jotain mielenkiintoista? Lähetä uutiskuva tai video osoitteessa www.mtvuutiset.fi/lukijankuvat TAI WhatsAppissa suoraan numeroon 0405785504. Parhaat otokset julkaistaan MTV Uutisten verkkosivuilla ja C Moren rallilähetyksissä.

 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat