Mainos

Tallinna pysähtyy huomenna – turistien syytä varata matkaan hyvät kengät

Tallinnaan matkaavien on syytä varautua pitkiin taksijonoihin. Varmuuden vuoksi jalkaan kannattaa korkokenkien sijaan sujauttaa kunnon kävelykengät.

Huomenna kaupungin bussiliikenne, raitiovaunuliikenne ja johdinautot pysähtyvät lähes täysin. Syynä on Tallinnan paikallisliikenteen kuljettajien liittyminen opetusalan tukilakkoon.

Lakkoaalto alkoi jo maanantaina maan pienemmistä kaupungeista. Opettajat aloittivat tänään suuren mielenosoituksen siivittämänä kolmipäiväisen lakkonsa. Lakossa on kaikkiaan noin 16 000 virolaista opettajaa maan kaikissa kaupungeissa.

Lakon taustalla on opettajien vaatimus 20 prosentin korotuksesta minimipalkkaan. Virolaisen opettajan minimipalkka on hieman alle 700 euroa.

Tukilakkoihin on osallistunut jo yli 20 eri alojen organisaatiota. Tänään Tallinnan sairaalat lääkäreineen ja hoitajineen olivat mukana. Osassa maata muun muassa sähkölaitosten työntekijät ovat lakkoilleet.

Huomenna tukilakot halvaannuttavat pääkaupungin. Lakossa ovat mukana kaupungin paikallisliikenteen lisäksi myös junaliikenne ja kulttuurityöntekijät. Esimerkiksi teattereiden henkilökunta. Esityksiin tukilakkojen ei odoteta vaikuttavan.

Turistien liikkumiseen kaupunkiliikenteen puuttuminen sen sijaan vaikuttaa. Myös taksia saattaa olla vaikea saada, koska autoja käyttävät tavallista ahkerammin nyt myös Tallinnan asukkaat.

Taksifirmat ovat jo varoittaneet, että autot eivät riitä korvaamaan puuttuvaa bussiliikennettä.

Myös kasvaneeseen yksityisautojen ja jalankulkijoiden määrään kannattaa varautua.

MTV3 seuraa paikan päällä Tallinnan ja muun Viron lakkotapahtumia. Tietoa ja tunnelmia löytyy nettisivuilta sekä aamun ja illan tv-uutisista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.