Mainos

Taiwan: Kiinan puolustusbudjetti kaksinkertaistunut viidessä vuodessa

Kiina on yli kaksinkertaistanut puolustusbudjettinsa viiden viime vuoden aikana, sanottiin Taiwanin puolustusministeriön tänään julkistamassa selonteossa. Taiwanin laskelmien mukaan Kiinan puolustusbudjetti oli viime vuonna 80,5 miljardia yuania eli noin 53 miljardia markkaa.

Taiwan arvioi lisäksi, että Kiinan todelliset puolustusmenot ovat huomattavasti suuremmat yltäen ehkä jopa kaksi kertaa puolustusbudjetin suuruisiksi. Kiina käyttää selonteon mukaan ison osan puolustusmenoistaan parantaakseen Kaakkois-Kiinaan sijoitettujen joukkojen iskukykyä. Taiwan sijaitsee Kiinan kaakkoisrannikolla kapean Formosansalmen toisella puolella.

Puolustusministeriö arvioi, että Kiinalla on tällä haavaa 80 000 miehen vahvuiset joukot sijoitettuina varuskuntiin Taiwanin lähistöllä. Se voi lisäksi mobilisoida nopeasti 260 000 miestä lähialueilta. Kiinan ilmavoimat on sijoittanut kymmeniä nykyaikaisia Su-27-hävittäjiä Taiwanin lähellä sijaitseviin tukikohtiin, ja sen laivasto voi kuljettaa prikaatin verran hyökkäysjoukkoja Taiwaniin. Selonteon mukaan Kiina on myös sijoittanut ballistisia ohjuksia rannikkomaakuntiinsa Fujianiin ja Jianxiin. Kiina on uhannut hyökätä Taiwaniin, jos Taiwan julistautuu itsenäiseksi. Kiina pitää yhä Taiwania kapinallisena maakuntanaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.