Mainos

Taitoluistelu haluaa lisää rahaa valmennukseen

Suomen taitoluistelijat vaativat lisää seuratukea valmennukseen. Suomen Ammattivalmentajien puheenjohtajan Anuliisa Uotilan mukaan Suomen menestys taitoluistelun EM-kisoissa Helsingissä perustuu määrätietoiseen ja laajaan valmennustyöhön.

Uotilan mukaan lajille tulisi pikaisesti lisää rahaa seuratukena, jos seura tekee hedelmällistä työtä.

- Tukea olisi saatava kunnista ja valtiolta. Seuratuki on itse asiassa sellainen järjestelmä, jota tulisi voimakkaasti kehittää Suomessa. Näin saisimme niin vapaaehtoistoimen kuin ammattivalmentajatkin yhteistyöhön lasten ja nuorten urheilun eteen, Uotila sanoo.

Taitoluistelu ei ole halvimpia harrastuksia. Keskimäärin 5-6 kertaa viikossa luistelevat maksavat harrastuksestaan 300-400 euroa kuukaudessa.

Suomalaisvalmentajat arvostettuja maailmalla

Suomen ammattivalmentajayhdistykseen kuuluu kaikkiaan noin 100 taitoluisteluvalmentajaa, joista 80 on päätoimista. Työ on ollut määrätietoista ja laajaa.

Suomalaiset valmentajat ovatkin maailmalla kovan tason ammattilaisia, kertoo valmentaja Sirkka Kaipio Tikkurilan taitoluisteluklubista.

- Meillä on todella korkea tietotaito ja erittäin hyvä valmennusjärjestelmä. Huippuvalmentajat jakavat tietoa keskenään. Se onkin ensisijainen apu kun työskentelemme aika vaikeiden asioiden parissa pienessä maassa, jossa luistelijoita tällä tasolla on suhteessa hyvin vähän, Kaipio sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.