Mainos

Täällä ei matkavakuutuksetta lomailla

Ilman matkavakuutusta voi matkustaa useaan maahan, mutta Suomesta itään suuntaavan vakuutuksettoman tie tyssää heti rajalle.

Venäjän lisäksi Valko-Venäjä vaatii maahan saapuvilta voimassa olevan matkavakuutuksen. Asian vahvistaa ulkoministeriön passi- ja viisumiyksikön ulkoasiainsihteeri Kim Kuivalainen.

Tämä teettää ongelmia Venäjälle matkustamiseen etenkin niille, joiden matkavakuutus on evätty terveydellisistä syistä. Lyhytaikaisen, 45–90 vuorokauden mittaisen vakuutuksen voi saada ilman terveysselvitystä, mutta pidempiaikainen vierailu vaatii vakuutuksen jatkuvaa uusimista ja väliaikaista palaamista Suomeen.

Monissa pitkissä vakuutuksissa esteenä on myös ikäraja. Yli kolmen kuukauden vakuutus myönnetään pääosin vain alle 70-vuotiaille perusterveille. Näin eläkeläisten on turha haaveilla viettävänsä puolet vuodestaan Karjalassa äitiensä ja isiensä mailla, jotka kuuluivat vielä ennen toista maailmansotaa Suomelle.

Matkavakuutus vaaditaan jo viisumia haettaessa. Kuitenkin esimerkiksi Valko-Venäjän rajalla lyhyen matkavakuutuksen hankkiminen on mahdollista ilman sen tarkempia terveysselvityksiä.

Suomen Venäjälle vievillä raja-asemilla (Vaalimaa, Nuijamaa, Imatra ja Niirala) myydään vain ajoneuvokohtaisia vakuutuksia, mutta ei matkavakuutuksia yksityishenkilöille.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.