Mainos

Syyttäjä vaatii lapsensa polttaneelle tyrnäväläisisälle elinkautista

Syyttäjä vaati Oulun käräjäoikeudessa elinkautistuomiota kahden lapsen murhasta ja törkeästä tuhotyöstä tyrnäväläiselle isälle. Syytetty kiistää murhat, mutta myöntää tapot ja tuhotyön.

Syyttäjän mukaan isä on marraskuussa 2011 pyhäinpäivänä aamuyöllä siirtänyt 33 kilon nestekaasupullon lastenhuoneen seinustalle ja avannut sen. Toisen nestekaasupullo hän on vienyt kuistille talon ulkopuolelle.

Tämän jälkeen hän on levittänyt bensiiniä viiden litran kanistereista lastenhuoneen lattialle ja vanhempien makuuhuoneen lattialle. Sen jälkeen isä on sytyttänyt bensiinin tuleen. Hän on myös siirtänyt henkilöauton sisääntuloväylälle ja näin viivästyttänyt pelastustoimien aloittamista.

Isälle on tehty mielentilatutkimus, jonka tulos on julistettu salaiseksi 60 vuodeksi. MTV3 Uutisten saamien tietojen mukaan mielentilatutkimuksen päätöksessä todettiin isän olleen täydessä ymmärryksessä. Mielentilatutkimus tehtiin ennen oikeudenkäyntiä.

Vanhempien makuuhuoneesta lasten surmanloukku

Kun pelastusviranomaiset pääsivät taloon, perheen kaksivuotias poika löydettiin sängystään kuolleena. Kuusivuotias tytär kuoli vanhempiensa makuuhuoneen lattialle.

Puolustuksen mukaan isä oli ollut viime pyhäinpäivän vastaisena yönä yksin kotona lasten kanssa.

Yön aikana hän oli yrittänyt soittaa seitsemän kertaa lastensa äidille saamatta vastausta. Puolustuksen mukaan tarkoituksena ei ollut tappaa lapsia vaan vain polttaa talo. Viikkoa aiemmin pariskunnan suhde oli lopullisesti päättynyt, ja lasten äiti oli muuttamassa toiseen osoitteeseen.

– Epäonnistuneiden puhelujen jälkeen isä oli katsonut pirtin ikkunasta ja silloin kilahti, kertoi puolustus.

– Isän mukaan henkilökohtaiset ongelmat eivät saa olla peruste, mutta ne ovat jonkinlainen selitys hirvittävään tekoon, jatkoi puolustus.

– Isä on pääosin itse remontoinut vanhan kyläkoulun kodiksi, jota esiteltiin sisustuslehdessä. Tämä on vastaajan mukaan ollut se kimmoke kostolle, puolustus kertoi.

Yritti tappaa itsensä mattoveitsellä

Oman kertomuksensa mukaan isä olisi yrittänyt pelastaa lapset kahteen eri otteeseen palavasta talosta ja saanut myös itse palovammoja sytyttäessään paloa, kun bensiini ja nestekaasu ovat syttyneet räjähdysmäisesti.

Talon ollessa liekeissä on hän yrittänyt tappaa itsensä mattoveitsellä viiltämällä itseään kaulaan ja käteen.

Asianomistajan mukaan isä kertomukset ovat muuttuneet täysin esikuulustelujen jälkeen. Esikuulusteluissa hän oli myöntänyt teon kokonaisuudessaan.

Lasten äiti vaatii syytetyltä korvauksia 30 000 euroa molempien lasten osalta ja talon osalta 165 000 euroa.

Istunto jatkuu iltapäivällä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.