Mainos

Syyttäjä vaatii Karalahdelle pitkää tuomiota

Kihlakunnansyyttäjä Erkki Huhtala vaatii edelleen jääkiekkoilija Jere Karalahdelle kuutta vuotta vankeutta törkeästä huumausainerikoksesta. Helsingin hovioikeus aloitti laajan amfetamiinijutun puinnin tänään Vantaan vankilassa.

Syyttäjä ei näin tyydy Espoon käräjäoikeuden päätökseen tuomita Karalahti vain avunannosta törkeään huumausainerikokseen. Oikeus langetti Karalahdelle vuoden ja 8 kuukautta ehdollista viime keväänä.

Syyttäjä tuo hovioikeuteen uutena todisteena käräjäoikeuden joulukuisen tuomion huumausaineen käyttörikoksesta sekä sen yhteydessä esiin tulleen valokuvan, jossa käräjäoikeuden mukaan Karalahdella on kokaiinia nenässä.

- Se on todisteena Karalahden tietoisuudesta huumausaineista ja huumausainerikollisuudesta, joka on käsittääkseni normaalia ihmistä huomattavasti korkeampi, syyttäjä Huhtala totesi.

Syyttäjän näkemys on, että Karalahti rahoitti 20 000 eurolla amfetamiinin hankkimista Virosta Suomeen kesällä 2007. Karalahden motiivi jäi käräjäoikeudessa epäselväksi.

Karalahti kiistää syyllisyytensä

Karalahden avustaja, asianajaja Jarkko Jaatela toisti jo käräjäoikeudessa esille tulleet seikat, joiden mukaan Virosta tuotu huumausaine-erä ei liity millään tavalla Karalahteen. Karalahden mukaan kyse on velanmaksusta.

Karalahti oli lainannut rahaa velkojenmaksuun jääkiekkoilija Olli Jokiselta 10 000 euroa. Jokinen ei tiennyt lainarahan käyttötarkoituksesta.

Asianajaja Jaatela toi asiaesittelyssä esiin myös, että ainoastaan Karalahtea syytetään rahan luovuttamisesta Viroon. Puolustuksen mukaan muita vastaajia ei syytetä huumausaineen tuonnista Virosta Suomeen, eli päärikoksesta.

- Kun syyttää avunannosta, pitää kirjallisesti esittää myös päärikos, Jaatela sanoi oikeussalissa.

Syyttäjän mukaan Jaatelan näkemys vaikuttaa kikkailulta.

- Jaatela unohtaa, että syytekohdessa lukee, että organisaation käyttöön. Organisaation käyttöön tarkoittaa sitä, että myöhemmin muilla vastaajilla on ollut amfetamiinia hallussa useampia kiloja, Huhtala vastasi.

Helsingin hovioikeus on varannut jutun käsittelyyn kaikkiaan yhdeksän päivää. Osa syytteistä käsitellään Hovioikeudessa kirjallisesti. Karalahtea kuullaan henkilökohtaisesti keskiviikkona.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.