Mainos

Syyttäjä hakee kolmen vuoden tuomiota Kotkan sieppausjutussa

Kihlakunnansyyttäjä hakee noin kolmen vuoden vankeusrangaistusta Kotkan lapsisieppauksesta epäillylle nuorelle miehelle.

Syyttäjä Seppo Väisänen katsoo, että mies on syyllistynyt törkeään vapaudenriistoon, törkeään lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yritykseen ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapitoon.

Väisäsen mukaan kovin rikosnimike on törkeä vapaudenriisto, josta rangaistus vaihtelee muutaman kuukauden ja neljän vuoden välillä. Mies on poliisikuulusteluissa tunnustanut vapaudenriiston. Hyväksikäytön yrityksestä ei sen sijaan ole konkreettista näyttöä, eikä mies ole sitä myöntänyt kuuluisteluissa.

– Tässä jää syyttäjän tehtäväksi löytää motiivi asialle. On katsottava, onko teon tarkoitus ollut seksuaalinen. Sellaista näyttöä ei ole, että hän olisi kajonnut tyttöön tässä mielessä, muistuttaa Väisänen.

Syyttäjä ei nosta syytettä poliisitutkinnassa esille tulleesta toisesta rikosepäilystä vuodelta 2009. Silloin miehen epäiltiin houkutelleen 9-vuotiasta tyttöä kyytiinsä Kotkassa. Väisäsen mukaan syytteen nostamiselle ei ole löytynyt todennäköisiä syitä.

Mielentilatutkimusta odotellaan

Jutun käräjäoikeuskäsittely saattaa mennä yli joulun. Normaalisti juttu tulee käräjäoikeuden käsittelyyn parin viikon kuluessa syytteen nostamisesta. Käsittelypäivän määräytyminen on nyt kuitenkin kiinni mielentilatutkimuksen valmistumisesta, jota epäilty on itse pyytänyt. Tavallisesti mielentilatutkimus tehdään vasta käräjäoikeuden istunnon jälkeen.

Väisänen ei pidä jutun syyteharkintaa erityisen työläänä, vaikka itse teko onkin poikkeuksellinen.

– Jutun esitutkinta on tehty huolella, ja tapahtumien kulku vapaudenriiston osalta on hyvin selvillä. Syytekirjelmässä haetaan nyt sitä rajaa, millaisen rangaistuksen oikeus katsoo riittäväksi tämänkaltaisessa teossa.

Sieppaus tapahtui syyskuussa Kotkan Tavastilassa. 21-vuotias kotkalaismies otti 8-vuotiaan koulutytön pakettiautoon ja kuljetti hänet mökille Pernooseen. Hän sitoi tytön ja jatkoi sen jälkeen töitään.

Poliisit löysivät tytön kolmen tunnin kuluttua sieppauksesta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.