Mainos

Syyttäjä: Eläimiä lyötiin ja retuutettiin teurastamossa – johtaja ja työntekijöitä syytteeseen

Rikosepäily sai alkunsa aktivistien Ylelle toimittamasta kuvamateriaalista.

Sastamalassa sijaitsevan teurastamon johtajaa ja useita työntekijöitä syytetään eläinsuojelurikoksista. Syyttäjän mukaan eläimille oli aiheutettu tarpeetonta kipua ja tuskaa.

Lampaita oli esimerkiksi kiskottu turkista ja nautoja oli lyöty, syytteessä todetaan. Lisäksi syyttäjän mukaan eläimiä oli odotutettu tilassa, jossa oli samaan aikaan tainnutettu tai teurastettu muita eläimiä.

Syyttäjä vaatii syytetyille eläintenpitokieltoa ja sakkorangaistusta. Lisäksi teurastamolle vaaditaan vähintään 15 000 euron yhteisösakkoa.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosien 2013–2015 aikana. Kaupparekisterin tietojen mukaan teurastamo on mennyt konkurssiin ja sen toiminta on lakannut.

Todisteina oikeudessa on esitetty videotallenteita ja todistajana kuultu Elintarviketurvallisuusviraston asiantuntijoita.

Juttu liittyy tapaukseen, jossa Ylen MOT-ohjelma esitti vuonna 2015 videomateriaalia, jolla eläimiä kohdeltiin eri teurastamoilla julmasti. Ohjelman esittämisen jälkeen poliisi ilmoitti aloittavansa tutkinnan syytteessä olevan teurastamon osalta.

Ylen ohjelma perustui sen haltuunsa saamaan videomateriaaliin, jota eläinoikeusaktivistit olivat kuvanneet eri teurastamoilla. Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi viime syksynä yhden aktivisteista sakkoihin avunannosta julkisrauhan rikkomisessa, salakatselussa sekä salakuuntelussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.