Mainos

Syytetyt: Poliisi provosoi

Kaikki väkivaltaisesta mellakasta syytetyt kiistivät mellakkasyytteet, vaikkakin osa myönsi heittäneensä pullon tai pulloja Smash Asem -kahakassa vuosi sitten.

- Poliisi provosoi ylimitoitetulla voimankäytöllään tilanteen, selvitti yhden syytetyn asianajaja Jussi Haara.

Mielenosoitus oli Haaran mukaan laillisesti koolle kutsuttu, mutta poliisi käytti liikaa voimaa, asianajaja Haara selvitti.

- Päämieheni ei edes kuullut mitään poistumiskäskyä, eikä sieltä ollut mitään mahdollisuutta edes lähteä pois kun poliisi oli piirittänyt Kiasman edusta ja esti lähdön.

Haaran mukaan kyse ei ollut mistään suunnitellusta mellakasta, vaan yksittäisten henkilöiden ylilyönnistä ja turhautumisesta. Tähän hermostumiseen vetosivat useat muutkin syytetyt.

Haaran päämiehen saaman syytteen mukaan mies oli hyökännyt kahden muun kanssa päin poliisirintamaa ja heittänyt kaksi olutpulloa kohti poliiseja. Syytteiden mukaan poliiseja päin tai rivistön yli heitettiin useita kymmeniä pulloja.

Kaikki väkivaltaisesta mellakasta syytetyt kiistivät mellakkasyytteet, vaikkakin osa myönsi heittäneensä pullon tai pulloja.

Tässä syytettyjen vastauksia:

Yksi syytetyistä sanoi heittäneensä pullon pois poliisirivistön yli, koska ei halunnut jättää sitä saarron keskelle, jossa joku olisi voinut potkaista sitä ja satuttaa itsensä sirpaleisiin. 16-vuotias syytetty ilmoitti tulleensa paikalle vain uteliaisuuttaan ja kiisti kaikki pullojen heitot.

Naissyytetty kiisti mellakkasyytteet. Hänen epäillään potkaisseen poliisin kilpeä.

- Voi olla mahdollista. En muista.

Yksi syytetty kertoi panikoineensa, kun ei päässyt paikalta pois.

- Myönnän heittäneeni kaksi pulloa asvalttiin ja nimenomaan asvalttiin.

Miessyytetty puolestaan myönsi heittäneensä pullon, mutta se ei hänen mukaansa ollut lasinen olutpullo, vaan muovinen siideripullo.

- Se oli semmoinen mielenilmaus. Olin provosoitunut ja yritin poistua, mutta minun ei annettu sitä tehdä, yksi syytetty kuvasi pullonheittoaan.

- Päämieheni oli katselemassa toimintaa. Yht'äkkiä poliisijoukko vain tuli ja nappasi päämieheni syystä, jota hän ei voi vieläkään ymmärtää, avustaja perusteli syytteiden kiistämistä.

Myös toinen syytetty vetosi siihen, että poliisit ovat sekoittaneet henkilöllisyydet.

- Musiikkiesitystä kuuntelemaan menneellä päämiehelläni oli kyllä viinipullo kädessä, mutta se vain putosi maahan ja särkyi. Hän ei sitä heittänyt.

- Olin kavereiden kanssa liikkeellä. Kun hävitin kolmatta kertaa frendit, niin palo pinna ja tempaisin pullon paskaksi. Siinä väkimassassa kävi hermoja kiristelemään. Heitin viinipullon, mutta en kyttiä kohti, yksi syytetty selosti.

- Kyse oli poliisin luomasta väkijoukosta. Se ei missään vaiheessa toiminut väkijoukkona, eikä mellakoinut. Sieltä jossain vaiheessa lensi yksittäisiä pulloja, kun ihmiset turhautuivat. Hajaantumiskäskyt tulivat vasta sen jälkeen, kun joukko oli jo saarrettu, miessyytetty kuvaili.

(MTV3-Jarkko Sipilä-Johanna Sainio)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.