Mainos

Syyrian hallituksen joukot saapuivat tukemaan kurdeja Ain Issaan ja Tall Tamriin

4:47
Syyrian armeija saapuu auttamaan kurdien joukkoja – tällainen merkitys Syyrian tuella on sodalle

Syyrian hallituksen joukot ovat saapuneet Ain Issan kaupunkiin Pohjois-Syyriaan, kertovat Syyrian valtion media sekä sotaa seuraava Syrian Observatory for Human Rights. Asiasta raportoi uutissivusto al-Jazeera

Ain Issa sijaitsee M4-moottoritien lähellä, josta osan Turkki on kertonut vallanneensa eilen.

Syyrian hallituksen joukot ovat saapuneet lähemmäs Turkin maa-alueita eilisestä lähtien sen jälkeen, kun hallitus ja Syyrian kurdijoukot pääsivät sopimukseen yhteistyöstä. Al-Jazeera kertoo, että Syyrian valtion median mukaan hallituksen sotilaita on sekä Tal Tamrin kaupungissa 35 kilometrin päässä Ras al-Ainin kaupungista että etelämpänä Raqqan lähellä Tabqan kaupungissa.

M4-moottoritie kulkee myös Tal Tamrin läpi.

Jälleenrakentamisprojekteja Koillis-Syyriassa työstänyt yhdysvaltalainen diplomaattitiimi on poistunut maasta. Kahden yhdysvaltalaisviranomaisen mukaan Yhdysvallat harkitsevat vetävänsä suurimman osan joukoistaan pois Pohjois-Syyriasta tulevina päivinä.

Erdogan Kobanen haltuunotosta: "Venäjäkin suhtautuu asiaan positiivisesti"

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan ei usko, että Pohjois-Syyriassa sijaitsevan Kobanen kaupungin haltuunotto tuottaa Turkille vaikeuksia, sillä Venäjäkin suhtautuu asiaan positiivisesti. Erdoganin puheista kertoo turkkilaislehti Hurriyet.

Pohjois-Syyrian sotilasoperaatiota tänään Istanbulissa kommentoinut Erdogan kertoo, että Turkin armeija toteuttaa parhaillaan suunnitelmiaan myös Manbijin kaupungin suhteen.

Erdoganin mukaan kyseessä ei ole sota kurdeja vastaan, vaan taistelu terroristijärjestöä vastaan.

–  Me olemme valtio ja vastassamme on terroristijärjestö. Terroristijärjestön kanssa ei voi sotia, vaan sitä vastaan taistellaan, Erdogan sanoo. 

Juttua päivitetty klo. 16:12 tuoreilla tiedoilla. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja