Mainos

Syntynyt sanojaksi

Median moniosaaja, ihastuttava ja vihastuttava Timo T.A. Mikkonen ei voi sille mitään: hän on syntynyt sanojen mestariksi, jonka on pakko erottua joukosta ja saarnata omaa totuuttaan. Näin ainakin väittää hänen tähtikarttansa.

Kun lähtee tekemään astrologista analyysia ihmisestä, jonka koko Suomi tuntee, ja joka on jo yli kuuden vuosikymmenen ajan hankkinut värikästä kokemusta elämästä ja suuren osan siitä toteuttanut itseään varsin näkyvästi ja mieliin painuvasti julkisuudessa, haaste on melkoinen. Varsinkin, kun tulkittavana on Timo T.A. Mikkonen. Mies, jolla ei ole tapana säästellä sanojaan. Etenkään silloin, jos joku on hänen mielestään väärässä Timo T.A. Mikkosesta.

Tiesin myös, että tämä mies on saanut tulkinnan tähtikartalleen useilta alan arvostetuimmilta huipuilta niin kotimaassa kuin maailmallakin. Kerran piti siis nielaista, ennen kuin karttaan paneuduttuani tartuin puhelimeen ja näppäilin numeron. Mutta kerran vain - onhan omanakin mottonani se, että tähtiä täytyy tavoitella, jos aikoo päästä puun latvaan.

Sanojen avulla rakennettu minäkuva

Timo T.A. Mikkonen on syntynyt Kaksosten tähtimerkin alla. Hänelle lankeaa siis luonnostaan verbaalivirtuoosin viitta. Sanotaanhan Kaksosista, että hurmaustaitonsa ansiosta hän houkuttelee sinut ensin tekemään sellaista, mitä et ollenkaan haluaisi, ja sen jälkeen saa sinut vielä antamaan itselleen anteeksi sen, että sillä tavalla sai sinut manipuloitua.

Kaksosille on lahjoitettu myös ikuisen nuoruuden salaisuuksia niin fyysisesti kuin psyykkisestikin, ja miespuolisten Kaksosten kerrotaan kantavan sisällään Peter Pania - poikaa joka ei koskaan halunnut kasvaa aikuiseksi.

Cowboy-hattuineen Timo T.A. Mikkonen täyttää mielestäni täydellisesti tämän mielikuvan.

Kyky puhua - ja olla hiljaa

Timo T.A. Mikkosen kartalla sanojen merkitystä korostaa se, että hänellä Kaksosissa Aurinkoon on kiinnittyneenä yksilöllisyyden planeetta Uranus, ja viestinnän planeetta Merkurius on asettunut nousumerkkiin, Rapuun ja tekee vahvaa sidettä räjähtävän energian planeettaan, sodan jumalasta nimensä saaneeseen Marsiin. Ei tämä mies voisi olla keskiverto kansalainen, hänen on pakko sanoa sanottavansa - ja hänellä on taito myös hakea sanoilleen yleisö.

Se, että kartalla on tunteiden planeetta Kuu hakemassa turvallisuuden tunnetta Härästä, tuo mukanaan vielä sen, että sanojen tehtävä on tuoda myös hyväksyntä. Varsinkin nuorempana huomion tarve ja hyväksynnän kaipaus on ollut tämän kartan vahvimpia vaikuttajia.

Kartan haasteena on se, että sananiekan pitäisi oppia myös olemaan hiljaa.

- En olisi selvinnyt, jos minulla ei olisi ollut sanoja, myönsi Timo T.A. minulle puhelimessa. Väkivaltaa pääsi joskus pakoon vain sanojen avulla, kun vastustajat olivat fyysisesti niin paljon suurempia.

- Myöhemmin maailmalla, kun olin oikeasti vaarallisissa tilanteissa - en siis missään journalisteille järjestetyssä tilaisuudessa jonkin rakennuksen turvallisella katolla katsomassa kaukaa, vaan juuri siellä, missä tapahtui - minun piti todella tietää mitä sanoa - ja milloin vaieta, koska siitä saattoi riippua oma selviytyminen.

Timo T.A. kertoo jännittäviä tarinoita seikkailuistaan maailmalla. Siitä, miten tie vei joskus rähjäiseen vankilaselliin ja joskus taas huippurikkaan emiirin ratsun selkään. Päivällisseuralaisina on ollut maailman mahtitekijöitä ja valkokankaan suuria nimiä.

- En minä sinne olisi päässyt, jos olisin pitänyt suuni kiinni, toteaa Timo T.A. Mikkonen tyylilleen uskollisen itseriittoisena. Eikä hän olisi sinne päässyt, jos ei olisi luottanut itseensä.

Itsevarmuutta vai omahyväisyyttä?

Suomalaiseen mentaliteettiin kuuluu vaatimattomuuden vaatimus. Itseluottamus tulkitaan omahyväisyydeksi, eikä omia lahjojaan saisi ääneen tunnustaa. Monilahjakkuus on ehkä kaikkein pahinta. Yhdessä asiassa saa olla hyvä, jos on saamastaan lahjasta nöyrästi kiitollinen. Mutta jos monessa paikassa pärjää ja kehtaa sen vielä kertoakin, vastustus on jyrkkää. Eihän sellainen sovi, ylvästely.

Olen itse joskus sanonut, että astrologia ojentaa ihmisen eteen peilin ja sanoo: "Katso miten kaunis olet". Timo T.A. Mikkonen on kuullut ja hyväksynyt tuon viestin, mutta kyllä se hänelle kuuluu siinä missä kenelle tahansa toisellekin: oikeus olla ainutlaatuinen yksilö, juuri sellainen kuin on.

Julkisuus on toki ollut Timo T.A. Mikkoselle useimmiten oma valinta, eikä se tuo koskaan mukanaan pelkästään positiivisia seurauksia. Mutta hän on myös syntynyt sellaiseksi, ainakin astrologisesta näkökulmasta. Tähdet antoivat hänelle vahvan tahdon, suuret sanat , älyä ja rohkeutta. On hänellä myös taipumus joutua törmäyskursseille ja ehdottomasti taito ärsyttää. Mutta tämän lisäksi hänellä on kartallaan sellaisia vaatimuksia, joiden toteuttamiseksi kaikkia noita asioita tarvitaan.

Hänen Uranus/Aurinko -konjunktionsa sanoo, että hänen tehtävänsä on seurata rohkeasti sisäistä ääntään ja sen myötä jopa valmistaa koko yhteiskuntaa muutokseen. Hänen Venus-konjunktionsa kartan karmallisen pisteen, Noususolmun kanssa kertoo siitä, että hänelle on annettu valtava karisma, jotta hänellä olisi mahdollisuus vaikuttaa arvoihin ja asenteisiin laajemmissakin piireissä.

Timo T.A. Mikkonen haluaisi kyllä karttansa perusteella kovasti, että olisit hänen kanssaan samaa mieltä ja vielä pitäisitkin hänestä. Mutta vaikka hän haluaisi saada ihailusi, hän ei silti voi vastustaa sitä sisäistä voimaa, joka ajaa häntä kohti niitä totuuksia, jotka hän kokee arvokkaiksi ja tärkeiksi - vaikka niiden tavoittelu veisikin häneltä sinun hyväksyntäsi.

Tähtikartta kertoo niistä eväistä, mitä universumi ihmiselle tarjoaa hänen itselleen valitsemalleen tielle. Mikkonen ei ole leiviskäänsä haudannut, vaan on kirkkaasti karttansa näköinen: rohkea, röyhkeä ja hurmaava Kaksonen. Hän on ottanut rohkeasti elämän tarjoamat haasteet ja mahdollisuudet vastaan ja mennyt sekä syteen että saveen.

Jos minullakin olisi cowboy-hattu, minä nostaisin sitä hänelle kyllä.

Teksti: Merja Hirvisaari

Kuvat: MTV3, Lehtikuva, Timo T.A.Mikkonen

Kuuntele Timo T.A.Mikkosen haastattelu Radio Novan Helmi-tunnilta

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.