Sydänystävällistä ruokaa

Sydämen terveyteen vaikuttaviin elämäntapoihin ja ruokatottumuksiin kiinnitetään erityis huomiota tällä viikolla vietettävällä Sydänviikolla. Viikon järjestää Sydänliitto yhteistyökumppaneineen. Jo yhdettätoista kertaa vietettävän Sydänviikon erityisenä kohderyhmänä ovat tänä vuonna lapset. Sydämen terveyteen vaikuttavat elämäntavat ja ruokatottumukset luodaan jo lapsuudessa. Tiedetään, että veren kolesterolin kohoaminen alkaa jo lapsuudessa ja leikki-ikäisilläkin on todettu verisuonissa rasvakertymiä.

Hyviä ruokatottumuksia ei toki pidä vuodessa harrastaa vain yhden viikon aikana, vaan mieluusti kautta vuoden. Pienet, päivittäin toistuvat valinnat ovat ratkaisevia sydänystävällisen ruoan koostamisessa. Rasvan määrän vähentäminen onnistuu, kun välttää liiallista rasvaa ruoanvalmistuksessa ja suosii vähärasvaisia ja rasvattomia elintarvikkeita. Rasvan laatu saadaan kohdalleen käyttämällä kasvimargariinia leivällä ja öljypohjaista kastiketta salaatissa sekä ruoanlaitossa kasvirasvapohjaisia tuotteita. Kuidun parhaita lähteitä ovat täysjyväviljatuotteet, kasvikset, marjat ja hedelmät. Uusia makuvivahteita ruokiin saa suolattomista mausteista ja yrteistä.

Sydäntä huomioidaan myös pilvien korkeuksissa, sillä huhtikuussa on mahdollista nauttia Finnairin tarjoamia sydänystävällisiä lentoaterioita. Menun alkuruoaksi tarjotaan siikasalaattia ja lämpimänä ruokana kanaa kasvis-appelsiinikastikkeessa. Lisäksi tarjotaan leipää sekä Becel-margariinia ja jälkiruoaksi on luvassa suklaa-mansikkaleivoksia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja