Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Sydänystävällistä ruokaa

sydänliiton logo
sydänliiton logoCopyright Alma Media Oyj 2000
Julkaistu 10.04.2000 17:06

Sydämen terveyteen vaikuttaviin elämäntapoihin ja ruokatottumuksiin kiinnitetään erityis huomiota tällä viikolla vietettävällä Sydänviikolla. Viikon järjestää Sydänliitto yhteistyökumppaneineen. Jo yhdettätoista kertaa vietettävän Sydänviikon erityisenä kohderyhmänä ovat tänä vuonna lapset. Sydämen terveyteen vaikuttavat elämäntavat ja ruokatottumukset luodaan jo lapsuudessa. Tiedetään, että veren kolesterolin kohoaminen alkaa jo lapsuudessa ja leikki-ikäisilläkin on todettu verisuonissa rasvakertymiä.

Hyviä ruokatottumuksia ei toki pidä vuodessa harrastaa vain yhden viikon aikana, vaan mieluusti kautta vuoden. Pienet, päivittäin toistuvat valinnat ovat ratkaisevia sydänystävällisen ruoan koostamisessa. Rasvan määrän vähentäminen onnistuu, kun välttää liiallista rasvaa ruoanvalmistuksessa ja suosii vähärasvaisia ja rasvattomia elintarvikkeita. Rasvan laatu saadaan kohdalleen käyttämällä kasvimargariinia leivällä ja öljypohjaista kastiketta salaatissa sekä ruoanlaitossa kasvirasvapohjaisia tuotteita. Kuidun parhaita lähteitä ovat täysjyväviljatuotteet, kasvikset, marjat ja hedelmät. Uusia makuvivahteita ruokiin saa suolattomista mausteista ja yrteistä.

Sydäntä huomioidaan myös pilvien korkeuksissa, sillä huhtikuussa on mahdollista nauttia Finnairin tarjoamia sydänystävällisiä lentoaterioita. Menun alkuruoaksi tarjotaan siikasalaattia ja lämpimänä ruokana kanaa kasvis-appelsiinikastikkeessa. Lisäksi tarjotaan leipää sekä Becel-margariinia ja jälkiruoaksi on luvassa suklaa-mansikkaleivoksia.

Lisää aiheesta:

Näitä tuttuja valmisruokia suomalainen suosii joulupöydässä – pakastepitsojenkin menekki kasvaa pyhinäKuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"Työpaikka, parisuhde ja terveys – Juho-Pekka menetti kaiken lyhyessä ajassaInhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:30
    Jouluruoka

    Näitä tuttuja valmisruokia suomalainen suosii joulupöydässä – pakastepitsojenkin menekki kasvaa pyhinä

  • 08:41
    Ravitsemus

    Kuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"

  • 06:37
    Asian ytimessä.doc

    Työpaikka, parisuhde ja terveys – Juho-Pekka menetti kaiken lyhyessä ajassa

  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"