Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Sydänystävällistä ruokaa

sydänliiton logo
sydänliiton logoCopyright Alma Media Oyj 2000
Julkaistu 10.04.2000 17:06

Sydämen terveyteen vaikuttaviin elämäntapoihin ja ruokatottumuksiin kiinnitetään erityis huomiota tällä viikolla vietettävällä Sydänviikolla. Viikon järjestää Sydänliitto yhteistyökumppaneineen. Jo yhdettätoista kertaa vietettävän Sydänviikon erityisenä kohderyhmänä ovat tänä vuonna lapset. Sydämen terveyteen vaikuttavat elämäntavat ja ruokatottumukset luodaan jo lapsuudessa. Tiedetään, että veren kolesterolin kohoaminen alkaa jo lapsuudessa ja leikki-ikäisilläkin on todettu verisuonissa rasvakertymiä.

Hyviä ruokatottumuksia ei toki pidä vuodessa harrastaa vain yhden viikon aikana, vaan mieluusti kautta vuoden. Pienet, päivittäin toistuvat valinnat ovat ratkaisevia sydänystävällisen ruoan koostamisessa. Rasvan määrän vähentäminen onnistuu, kun välttää liiallista rasvaa ruoanvalmistuksessa ja suosii vähärasvaisia ja rasvattomia elintarvikkeita. Rasvan laatu saadaan kohdalleen käyttämällä kasvimargariinia leivällä ja öljypohjaista kastiketta salaatissa sekä ruoanlaitossa kasvirasvapohjaisia tuotteita. Kuidun parhaita lähteitä ovat täysjyväviljatuotteet, kasvikset, marjat ja hedelmät. Uusia makuvivahteita ruokiin saa suolattomista mausteista ja yrteistä.

Sydäntä huomioidaan myös pilvien korkeuksissa, sillä huhtikuussa on mahdollista nauttia Finnairin tarjoamia sydänystävällisiä lentoaterioita. Menun alkuruoaksi tarjotaan siikasalaattia ja lämpimänä ruokana kanaa kasvis-appelsiinikastikkeessa. Lisäksi tarjotaan leipää sekä Becel-margariinia ja jälkiruoaksi on luvassa suklaa-mansikkaleivoksia.

Lisää aiheesta:

Oletko tullut ajatelleeksi? Eläinsuojeluyhdistykseltä tärkeä muistutus lemmikin omistajilleVoiko Suomeen iskeä pahin influenssa kymmeneen vuoteen? Virusmuunnos huolettaa maailmallaEnnennäkemätön jauheliha kauppoihinTämä ruoka houkuttelee suomalaiset risteilylle – nyt laivoille keksittiin uusi valttikorttiVaroitus: Älä polta tätä kynttilää!Kelan linjaus nosti tunteet pintaan – näin isoissa yrityksissä suhtaudutaan etätöihin
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:46
    Lemmikit

    Oletko tullut ajatelleeksi? Eläinsuojeluyhdistykseltä tärkeä muistutus lemmikin omistajille

  • Eilen18:58
    Influenssa

    Voiko Suomeen iskeä pahin influenssa kymmeneen vuoteen? Virusmuunnos huolettaa maailmalla

  • Eilen16:57
    Ruoka

    Ennennäkemätön jauheliha kauppoihin

  • Eilen15:33
    Ruoka

    Tämä ruoka houkuttelee suomalaiset risteilylle – nyt laivoille keksittiin uusi valttikortti

  • Eilen14:52
    Takaisinvedot

    Varoitus: Älä polta tätä kynttilää!