Mainos

Sveitsin pankit etsivät Suomesta nukkuvia tilinomistajia

Sveitsiläiset pankit etsivät nukkuvien tiliensä omistajia myös Suomessa julkaistulla sivun kokoisella lehti-ilmoituksella.

Helsingin Sanomissa julkaistussa ilmoituksessa Sveitsin pankit sitoutuvat julkaisemaan tietoja käyttämättömistä tileistä ja palauttamaan niillä olevat varat oikeille omistajille nopeasti, helposti ja kustannuksetta. Sveitsin pankkiyhdistys lupaa julkaista 29. lokakuuta tilitiedot mm. pankkikirjoista ja säästötileistä, jotka kuuluvat muille kuin Sveitsin kansalaisille. Lisäksi julkaistaan sveitsiläisten käyttämättömät tilit.

Sveitsistä on aiemmin löydetty kaikkiaan 60 000 nukkuvaa pankkitiliä. Suurimmassa osassa niistä talletus on kuitenkin vain satakunta frangia. Nyt maassa on löydetty noin 800 uutta ulkomaalaisten ennen toista maailmansotaa avaamaa pankkitiliä.

Juutalaiset painostusryhmät ovat syyttäneet sveitsiläisten pankkien salailevan hallussaan olevia tilitietoja pitääkseen nukkuvien rahat itsellään. Pankit ovat kiistäneet väitteet. Viimeksi heinäkuussa Sveitsin pankkiyhdistys julkaisi tilitietoja sekä sanomalehdissä että internetissä 1 800 nukkuvasta tilistä, joilla oli varoja yhteensä 60 miljoonaa frangia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.