Sveitsiläinen suklaatalo keksi lääkkeen ryppyjä vastaan?

Maailman suurin suklaavalmistaja Barry Cellebaut ilmoittaa keksineensä suklaan, joka saattaa auttaa ihon ryppyyntymistä vastaan.

Sveitsiläisyhtiö sanoo, että 20 grammaa sen valmistamaa, runsaasti antioksidantteja sisältävää erikoissuklaata päivässä voi auttaa hidastamaan ihon vanhenemista.

Yhtiö on keksinyt tuotantotavan, joka säilyttää kaakaopavuissa olevat antioksidantit. Barry Cellebautin tutkimusten mukaan erikoissuklaan sisältämien antioksidanttien kosteuttava vaikutus lisää ihon kimmoisuutta ja saa sen hehkumaan.

Suklaasta tulee näin ollen jälleen uusi ruoka-aine, joka ratsastaa terveysvaikutuksilla, vaikka tumman suklaan onkin jo aiemmin väitetty auttavan alentamaan verenpainetta ja välttämään sydänkohtauksia.

- Suklaalla ei ole perinteisesti ajateltu olevan terveysvaikutuksia, mutta tämä on uusi näkökulma. Jos tykkään kovasti jostain, joka on minulle hyväksi, sehän on mahtavaa, hehkuttaa yhtiön kehityspäällikkö Hans Vriens.

Antioksidantteja käytetään yleisesti myös ruuassa parantamaan säilyvyyttä ja estämään pilaantumista.

(MTV3 - Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat